Podcast – Hoe je een Duitser enthousiast maakt voor Nederlands bier

Duitsland is enorm trots op de rijke biercultuur. Toch durft Henk Nijboer uit Enschede het aan om met Nederlands bier op Duitse markten te staan. "Eerst doen ze een beetje lacherig, maar na een paar slokken zijn ze om."

Duitsers drinken en produceren veel bier en zijn enorm trots op hun biercultuur. Maar trappistenbier wordt er niet gebrouwen. Een ’trappist’ is bier dat door trappisten, monniken van de orde der cisterciënzers, wordt gebrouwen. Het is dus geen biersoort, maar geeft aan waar het vandaan komt.

Er zijn wereldwijd 11 trappistenbrouwerijen: 6 in België, 2 in Nederland en Oostenrijk, de VS en Italië hebben elk een brouwerij. Duitsland dus niet en daarom krijgt Henk Nijboer uit Enschede vaak vragen over wat hij op de tap heeft. De Twentenaar bedient exclusief voor ‘La Trappe; van de Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot de Duitse markt. Hij is het hele jaar door te vinden op markten en stadsfeesten in heel Duitsland.

Nijboer vertelt hoe hij Duitsers weet te overtuigen van Nederlands bier.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/henk-nijboer

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.