Podcast – Axel Springer zet in Berlijn deuren wijd open voor artiesten en startups

Beginnende bandjes trappen vaak in dezelfde valkuilen, weet Henric Hungerhoff uit eigen ervaring. Derk Marseille vraagt de rechterhand van de topman van Axel Springer hoe dat grote concern artiesten en startups kan helpen.

Hoe ziet het internationale startuplandschap in de muziekindustrie er eigenlijk uit en waar gaat het naartoe? Waarom komt er zo weinig innovatie uit de muziekindustrie zelf? Welke startups doen het goed in de ogen van investeerders en wat kan je leren van succesvolle bedrijven? Is kapitaal het belangrijkste voor een startup om te slagen?

Deze en andere vragen besprak Derk Marseille deze week als panelleider met experts van één van ’s werelds grootste muzieklabels, de unieke Europese musictech incubator en de eerste Duitse musictech accelerator. Het gesprek vond plaats tijdens de conferentie Most Wanted Music 2017 in Berlijn.

Deze week:

Henric Hungerhoff is co-founder van The Venue Berlin, een music hub in Berlijn-Kreuzberg. Hij werkt ook als executive assistent van de ceo van Axel Springer, de grootste digitale uitgeverij van Europa.

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.