Jacques Stevens over hoe je voet aan de grond kunt krijgen in Duitsland

Hoe krijg je voet aan de grond in Duitsland? Jacques Stevens van IDKON vertelt met welke methode hem dat wel lukte.

Er zijn talloze manieren om met je bedrijf de grenzen te verleggen naar Duitsland. Jacques Stevens van IDKON vertelt wat het beste werkte voor hem.

Glazen muur tussen Nederland en Duitsland

BNR Nieuwsradio bezocht dinsdag het Emmen Economisch Forum en interviewde diverse experts uit het netwerk van Duitslandnieuws over de zogenaamde ‘glazen muur’ tussen Nederland en Duitsland.

Aan tafel de Nederlandse industrieel designer Jacques Stevens van Idé Partners uit Enschede ‘Duitsers voelen zich veilig bij de details’, Bastiaan Soltész van MMID ‘Duitsers houden wel van de Nederlandse flair’ en directeur Karel Groen van de Eems Dollard Regio (EDR) ‘in het Emsland loopt het economisch erg goed’.

Duitsers steeds meer overtuigd van Dutch Design

De Enschedese industrieel ontwerpers van Idé Partners en de Duitse machinebouwers Dkon troffen elkaar vijf jaar geleden op de Hannover Messe. Volgens directeur Jacques Stevens vormt Dutch Design een ideale combinatie met de degelijke Duitse machinebouw. Het leverde de bedrijven deze week een prestigieuze prijs op.

Jacques Stevens: Duitsers steeds meer overtuigd van Dutch Design

‘Samen zijn we veel beter’

Een Duitser en een Nederlander kwamen elkaar tegen op de Hannover Messe en besloten samen te werken. Nu staan ze onder één naam op de Duitse beurs. Ze hebben elkaar gevonden in de culturele verschillen tussen beide landen. “Duitse degelijkheid en Nederlandse frisheid, dat is echt een mooie combinatie.”

Duitser en Nederlander vinden elkaar op de Messe: samen zijn we veel beter

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.