Podcast – Nederlanders verkennen hun kansen in de startup scene in Keulen

Het was veel lopen, veel luisteren en veel leren. Deze week doken we met Nederlanders van het GO4Export-programma in de startup scene in Keulen. Deelnemers delen hun ervaringen in deze podcast.

We werden hartelijk ontvangen in Keulen bij het Axa Data Innovation Lab. Een data-expert gaf een inkijkje bij het grote concern en deelde dat met de Nederlandse deelnemers van de tour.

Scroll voor meer impressies naar beneden:

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/startup-safari-keulen

Rob Oostermeijer van VNO-NCW Midden vertelt in de podcast wat hij er van vond. “Er is een enorme openheid.”

De volgende stop was bij Digital Hub Cologne:

Frank Antwerpes van DocCheck deelt zijn toekomstvisie voor de gezondheidszorg. Hij vertelt onder meer welke rol hij ziet voor VR-technologie.

Blockchain-tour

U wist al dat Duitslandnieuws medeorganisator is van de politieke Excursiereis in Berlijn komende oktober. Maar omdat Berlijn zich ontwikkelt als Blockchain-hoofdstad van de wereld, werken we ook aan een Blockchain-Tour in Berlijn.

  • Interesse? Mail derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Meer over blockchain in deze podcast:

Waarom blockchain geen direct gevaar voor je privacy is

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en de provincies Gelderland en Overijssel wordt gewerkt aan het versterken van de regionale economie. Met het stimuleringsprogramma Go4Export krijgen mkb'ers een extra impuls om te exporteren.

Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.