Podcast – Soundcloud balanceert op het randje van de afgrond

Audioplatform Soundcloud gold lang als verreweg de meest hippe startup van Berlijn. Derk Marseille legt uit waarom het sprookje nu definitief uiteen lijkt te spatten.

Op Soundcloud moet je zijn voor de meest coole sets van dj’s uit de Berlijnse feestscene en op Soundcloud hoor je al jaren wekelijks de nieuwste podcasts van Duitslandnieuws. Derk Marseille maakte de opkomst van het hippe audioplatform van dichtbij mee en vertelt waarom het sprookje nu uit lijkt te zijn.

Aan de hand van persoonlijke anekdotes schildert hij de opkomst van Soundcloud en legt hij uit waarom de startup nu op het randje van de afgrond balanceert.

Anderhalf  jaar geleden ging het al slecht met Soundcloud. Roy van Veen legt uit waarom:

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/nieuwsfeed/het-gaat-helemaal-niet-goed-met-soundcloud-commentaar/

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.