Aziatische investeerders op overnamepad: Groot gevaar of buitenkans?

Steeds meer vermogende investeerders uit Azië azen op Duitse en Nederlandse bedrijven. Een groot gevaar of een mooie kans? Deelnemers aan de Asia Pacific Week hebben daar hun eigen kijk op.
Asia Pacific Week Berlin

In Duitsland wordt er met een mengeling van bewondering en angst gekeken naar Azië. Tijdens de 20ste Asia Pacific Week in Berlijn komen belangrijke Aziatische investeerders en ondernemers samen. Centraal staan de uitdagingen die digitalisering met zich meebrengen en welke invloed dit heeft op de maatschappij en het bedrijfsleven.

Duitslandnieuws vraagt bezoekers naar hun motivatie.

Platform Europa

Europa verschaft een belangrijk platform, zegt  Meimei Jia van MC Group.

Netwerk in Azië vergroten

We zijn hier om ons netwerk in Azië te vergroten, zegt Rimma Jennette Samosir

 

Hoe gevaarlijk is de Aziatische interesse in Europa?

Chinese investeerders verklaren Duitse familiebedrijven de liefde. Sinds 2011 is het aantal investeringen van China in Duitsland meer dan verdubbeld. De vrees bestaat dat Duitse tradities en kennis verdwijnen naar het verre oosten, maar op de Asia Pacific Conference in Berlijn zien Duitsers en Chinezen het probleem niet zo.

Chinese investeerders staan met zakken geld klaar voor Duitse familiebedrijven

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.