Podcast – Ronald Kouvelt en Ger Baron zien kansen in Beieren

Nederland en Beieren hebben elkaar nodig om verder te komen, zeggen Ronald Kouvelt en Ger Baron tijdens de economische missie van Amsterdam en Utrecht naar Beieren eerder deze maand. De twee deelnemers aan de reis vertellen Derk Marseille waar zij aanknopingspunten zien.

Wat we in Amsterdam missen is de directe verbinding met de auto-industrie, zegt Ger Baron, cto van de stad Amsterdam. “Aan de andere kant kunnen ze in Beieren de Nederlandse aanpak goed gebruiken.” In de podcast vertelt hij hoe hij dat voor zich ziet.

Ronald Kouvelt bedacht de app Stucomm voor hogescholen en universiteiten waardoor de onderwijsinstellingen eenvoudiger kunnen communiceren met de studenten. Hij vertelt welke kansen hij ziet in Duitsland en wat de economische missie naar Beieren hem nu al concreet heeft opgeleverd.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/aubay-ronald-kouvelt-en-ger-baron

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

 

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
De regio’s Amsterdam en Utrecht gaan 13 en 14 februari op economische missie naar Beieren. Meer dan 80 bedrijven en instellingen oriënteren zich op de Beierse regio met als doel een meerjarige focus op Zuid-Duitsland. Centraal staan: urban mobility, e-health, digital media en startups.

Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.