Podcast – Directeur Ton Nijhuis viert 20-jarig bestaan Duitsland Instituut Amsterdam

PODCAST - Hoe zit het met de belangstelling voor Duitsland en de Duitse taal? Derk Marseille vraagt het DIA-directeur Ton Nijhuis tijdens het 20-jarige jubileumfeest van het instituut. En VVD-politicus Frits Bolkenstein vertelt waarom hij twee decennia geleden hielp met de oprichting van het instituut.

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

De Week

Het Duitsland Instituut Amsterdam vierde donderdag 6 oktober haar 20-jarig bestaan. Derk Marseille kijkt met directeur Ton Nijhuis vooruit en vraagt voor welke uitdagingen het instituut staat.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/ton-nijhuis-20-jaar-dia

Frits Bolkestein

Oud-eurocommissaris Frits Bolkenstein hielp bij de oprichting van het instituut en vertelt waarom hij zelf niet zo goed Duits spreekt en waarom hij dat jammer vindt.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/bolkestein-20-jaar-dia

 

Luister naar de podcast

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.