Podcast – Bettina Fabich: Je staat versteld hoezeer de grens nog tussen beide landen leeft

PODCAST: Bezoek uit Nedersaksen. Bettina Fabich uit Oldenburg is deze week in Berlijn en vertelt waarom de grens tussen Nederland en Duitsland nog altijd zo aanwezig is. "Juist omdat de verschillen zo subtiel zijn, is het erg moeilijk om er mee om te gaan. Het gaat niet vanzelf."

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

Podcast De Week

Derk Marseille ontmoet deze week Bettina Fabich, met haar bedrijf Denies adviseert ze bedrijven en overheden in Nederland en Duitsland die de grens over willen. Ze somt een hele rij verschillen op. “Je staat er versteld van hoe de grens tussen beide landen bestaat.” Hoe dat komt? “Iedereen wil het natuurlijk op zijn eigen manier doen. Maar daardoor verandert er niets.” Bedrijven en overheden moeten meer investeren in elkaar, zegt ze. “Het gaat niet vanzelf.”

Luister naar de podcast

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.