Podcast met Marcel de Groot: de man die homovluchtelingen opvangt in Berlijn

PODCAST - Derk Marseille gaat langs bij Marcel de Groot van Schwulenberatung GmbH in Berlijn. Zijn organisatie heeft sinds vorige week een aparte opvang geopend voor homoseksuele asielzoekers, omdat velen van hen in reguliere azc's worden bedreigd door mede-migranten.

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

Opvang voor homovluchtelingen

Marcel de Groot is directeur van de Schwulenberatung in Berlijn, een organisatie die zie homoseksuele mensen advies geeft en zich bijvoorbeeld inzet voor de opvang van senioren. Onlangs werd zijn club gevraagd om vluchtelingen en migranten op te vangen die worden bedreigd vanwege hun geaardheid. De Groot vertelt in welke moeilijke situatie deze mensen vaak verkeren.

Podcast

 

 

 

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.