Waar de meeste Nederlanders in Duitsland wonen

Duitsland telde volgens de officiële cijfers vorig jaar bijna 145.000 Nederlandse inwoners. In werkelijkheid zijn het er waarschijnlijk meer, omdat niet iedere landgenoot zich in Duitsland hoeft aan te melden. De meeste Nederlanders wonen aan de westkant van het land. Meer dan twee derde verblijft in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Bekijk hier de cijfers.

Het klinkt misschien logisch, maar verreweg de meeste Nederlanders die in Duitsland wonen verblijven in de deelstaten die aan het land grenzen. Meer dan twee derde woont in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Ook in Zuid-Duitsland en steden als Hamburg en Berlijn vestigen Nederlanders zich graag.

Beweeg met de muis over de balken om de exacte aantallen te zien. Cijfers via NBSO Frankfurt.

In de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen Düsseldorf wordt vaak gesproken over de invloed van Chinezen en Japanners. Maar stiekem zijn de Nederlanders veel nadrukkelijker aanwezig, zo blijkt uit een reportage van de Rheinische Post. In en om de stad wonen 12.000 Nederlanders. Een stad waar veel Nederlandse bedrijven hun Duitsland-vestiging hebben. Ook is Düsseldorf een geliefde bestemming voor Nederlandse dagjesmensen of voor een weekendje weg.

Veel meer Duitsers in Nederland

Omgekeerd wonen er in Nederland 368.512 Duitsers die alleen de Duitse nationaliteit bezitten. Meer dan 57.800 beschikken zowel over de Duitse als de Nederlandse nationaliteit. Niet meegeteld zijn Duitsers bij internationale organisaties, internationale gerechtshoven, bij de octrooiraad en diplomaten.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
In samenwerking met Atradius, dat wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekering tot incasso via strategische aanwezigheid in 50 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over 200 miljoen bedrijven wereldwijd.

Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.