Krantenkiosk: AfD-partijdag afgeblazen, omstreden Sisi-bezoek en zorgen om gezondheid Kohl

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Nu AfD de partijdag afblaast kan de onder vuur liggende partijleider Lucke even op adem komen. De werkloosheid in Duitsland is lang niet zo laag geweest en Zalando heeft de eerste aandeelhoudersvergadering achter de rug.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Nieuws van de dag

AfD blaast partijdag af

Alternative für Deutschland (AfD) heeft de voor 13 en 14 juni geplande partijdag in Kassel geannuleerd. In de aanloop naar de dag heerste al veel spanning omdat partijleider Bernd Lucke onder zware druk staat. Hij kan even op adem komen (Handelsblatt).

Omstreden bezoek Egyptische president aan Berlijn

De Egyptische president Sisi wordt vandaag door bondskanselier Merkel, bondspresident Gauck en minister van Buitenlandse Zaken ontvangen in Berlijn, terwijl hij de beloofde hervormingen niet heeft uitgevoerd en mensenrechten schendt. Wat telt is zijn invloed in de regio (FAZ).

Zorgen om gezondheid Helmut Kohl

Na een heupoperatie ligt oud-bondskanselier Helmut Kohl al drie weken op de intensive care in Heidelberg. Zijn medewerkers zeggen dat het hem desondanks naar omstandigheden goed gaat (Der Tagesspiegel).

Laagste werkloosheid in kwart eeuw

Afgelopen maand daalde de werkloosheid in Duitsland naar de laagste stand in bijna een kwart eeuw. Alleen West-Duitsland profiteerde, economen zeggen dat de invoering van het minimumloon een rem zette op de ontwikkelingen in Oost-Duitsland (Süddeutsche Zeitung). Tegelijkertijd komt er druk van het Duitse arbeidsagentschap om meer migranten aan werk te helpen. En daar is niet alleen geld voor nodig (FAZ).

Eerste aandeelhoudersvergadering Zalando

Zalando heeft de eerste aandeelhoudersvergadering achter de rug. Het webwarenhuis ging in oktober naar de beurs. Er werd dinsdag gesproken over een mogelijke overstap naar de M-DAX en dat Zalando de komende drie jaar geen dividend uitkeert. Bij de beursgang kostte een aandeel 21,50 euro, nu moet je er meer dan 29 euro voor neertellen (Handelsblatt).

Toerisme doet het goed in Duitsland

Het gaat goed met de toeristische sector in Duitsland, waardoor er steeds meer banen te vinden zijn. Handelsblatt zocht uit waar en welke vakmensen worden gevraagd (Handelsblatt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.