Grafiek: Nederland – Duitsland belangrijkste transportader van Europa

Duitsland is het middelpunt van het Europese goederenvervoer. Miljarden tonnen worden dagelijks over de Duitse wegen getransporteerd. Verreweg het belangrijkste is de lijn Nederland - Duitsland. In 2013 ging er voor 81,4 miljoen ton aan vracht heen en weer de grens over.

Duitsland is het belangrijkste knooppunt voor goederenvervoer over de weg in Europa. In 2013 transporteerden vrachtwagens volgens Eurostat in totaal voor 3 miljard ton aan goederen door Duitsland. Dat is veel meer dan in Frankrijk en Groot-Brittannië.

CC BY-ND 3.0 FAZ/Statista
CC BY-ND 3.0 FAZ/Statista

 

Hoe belangrijk Duitsland is blijkt ook uit bovenstaande lijst. In de top 10 komt de verbinding met Duitsland maar liefst zeven maal voor. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de geografische positie van het land.

Nederland

Verreweg de meeste goederen werden tussen Nederland en Duitsland vervoerd. In 2013 ging er voor 81,4 miljoen ton aan vracht de grens over.

Duitslandnieuws over goederenvervoer:

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.