Krantenkiosk: CeBIT geopend, ontdekking kantoorlandschap en ergernis over Griekenland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Op de grootste ict-beurs ter wereld CeBIT in Hannover staan China en veiligheid centraal, niet elke Duitser verdedigt nog langer het typische eenpersoonskantoortje en de ergernis tussen de Duitsers en de Grieken groeit.

Merkel en Alibaba-topman openen ict-beurs CeBIT

Bondskanselier Angela Merkel heeft zondagavond de grootste ict-beurs ter wereld de CeBIT in Hannover geopend. Partnerland is China. Naast belangrijke politici was de Alibaba-topman Jack Ma bij de opening (FAZ). Belangrijk thema tijdens de beurs is veiligheid, versleutelde e-mails en hoe je je tegen spionage kunt weren (FAZ).

Duitsland ontdekt kantoorlandschap

Typisch in de Duitse zakencultuur zijn de eindeloze gangen met eenpersoonskantoortjes. Deur dicht, zodat collega’s niet zo makkelijk komen lastig vallen. Nu wordt ook in Duitsland de voordelen van het kantoorlandschap ontdekt. (Süddeutsche Zeitung).

Griekenland wekt wrevel op in Duitsland

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis mocht zondagavond live meepraten in de goedbekeken Duitse talkshow van Günther Jauch (Das Erste). Volgens hem kampt Griekenland slechts met een klein tekort. Tussen beide landen groeit de ergernis. De Grieken beschuldigen minister Wolfgang Schäuble van beledigingen (Bild) en de Griekse minister van Defensie vindt dat Duitsland zich minder moet bemoeien met zijn land (Bild).

De best gelezen artikelen van:

Top 10 van 2014

Lezers van Duitslandnieuws klikten in 2014 het liefst op: Aldi, Lidl, wijn, bier, belastingen en vooruit… ook de Energiewende.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.