Krantenkiosk: Sluiten kerncentrales te duur, Aldi ontdekt bio en in de knel door zonsverduistering

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitsland wil af van de kerncentrales, de energieconcerns zeggen de sluiting niet te kunnen betalen. Aldi Nord breidt het bio-assortiment flink uit en de zonsverduistering van vrijdag doet Duitse energieproducenten nu al zweten.

Energieconcerns ontbreekt geld voor sluiten kerncentrales

Energieconcerns hebben te weinig geld achter de hand om hun kerncentrales stil te leggen en het radioactief afval af te voeren. Dat blijkt uit twee rapporten van de Duitse regering. Toch is er twijfel, omdat de onderzoekers zeggen geen volledige inzage te hebben gekregen in de boeken van de energieproducenten (Handelsblatt).

Aldi Nord ontdekt bio

Duitse discounters hebben de laatste jaren langzaam hun biologische assortiment uitgebreid. Alleen Aldi Nord bleef achter. Nu maakt de supermarkt – met vestigingen in Nederland – de grote inhaalslag door het bio-aanbod drastisch uit te breiden (Die Welt).

Kan Duitsland zonsverduistering aan?

De zonsverduistering van komende vrijdag brengt stroomproducenten in de hoogste staat van paraatheid. Zonne-energie maakt inmiddels een dusdanig groot aandeel uit van de Duitse stroommix dat met het tijdelijk wegvallen en terugkomen van de zon massaal uit een ander vaatje moet worden getapt. Het is een goede test, want met zo’n enorme schommeling hadden de bedrijven niet eerder te maken (Süddeutsche Zeitung).

De best gelezen artikelen van:

Top 10 van 2014

Lezers van Duitslandnieuws klikten in 2014 het liefst op: Aldi, Lidl, wijn, bier, belastingen en vooruit… ook de Energiewende.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.