Krantenkiosk: RWE verhoogt druk op regering, Oost beent West niet bij en zwijnen denderen over Beieren

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: RWE verhoogt de druk op de regering door nog meer centrales stil te leggen, Oost-Duitsland groeit niet zo hard als het westen, al is de achterstand kleiner geworden. En Beieren gaat gebukt onder een wilde zwijnenplaag.

RWE

RWE wil nog meer centrales stilleggen

De Duitse energiereus RWE wil nog meer energiecentrales stilleggen. Het concern wil voor 1.000 megawatt aan capaciteit van het net halen. Daarmee zet het bedrijf onder leiding van de Nederlandse ceo Peter Terium nog meer druk op de Duitse regering. RWE wil ondersteuning krijgen voor het in standhouden van de centrales. Experts denken dat het concern niet te veel moet hopen.

Oost en West

Oost-Duitse economie kan westen niet bijbenen

Ondanks een sterke groei kan de Oost-Duitse economie het westen niet bijbenen. Dit jaar groeit het BBP in het oosten met 1,8%, maar West groeit 2%. Toch is de achterstand de afgelopen jaren niet zo klein geweest.

Beieren

Beieren geteisterd door wilde zwijnen

Wilde zwijnen ploegen massaal de weilanden en tuinen in Beieren om. De schade is enorm. De populatie van de zwijnen in Beieren heeft zich op veel plaatsen verdrievoudigd.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.