Duitse en Nederlandse experts wisselen kennis uit over cyberdreiging

Experts uit Duitsland en Nederland wisselen kennis uit over cyberdreiging op 10 mei tijdens de Nederlands-Duitse Cyber Improvement Day.
Cyberdreiging

Hoe goed zijn Nederland en Duitsland beschermd tegen cyberdreiging? Experts uit beide landen wisselen kennis uit op 10 mei tijdens de Nederlands-Duitse Cyber Improvement Day.

Het is geen geheim dat cyberdreigingen tegenwoordig steeds frequenter en geavanceerder worden. Desondanks houden veel mensen en bedrijven hun ervaringen en problemen nog te vaak verborgen en proberen ze dit zelf op te lossen. Dit geeft cybercriminelen de overhand.

Internationale samenwerking tegen cyberdreiging noodzaak

Om economische en maatschappelijke rampen rond onze vitale infrastructuur te voorkomen is internationale samenwerking noodzakelijk.

Tijdens de Nederlands-Duitse Cyber Improvement Day (10 mei van 8.45 tot 15.15 uur) is een delegatie van vooraanstaande Duitse cyberbeveiligingsbedrijven aanwezig bij The Hague Security Delta voor een interactief netwerkevenement om van gedachten te wisselen over hoe hun technologie kan helpen cyberdreigingen te beschermen, aan te pakken, maar ook transparanter te maken.

Matchmaking voor cybersecurity

Het netwerkevenement zal een combinatie zijn van technische input, praktische praktijkervaring en matchmakingmogelijkheden van zowel Nederlandse als Duitse zijde. Toonaangevende sprekers van beide zijden zullen de kansen en uitdagingen in hun respectieve markten toelichten.

De bezoekers zullen bestaan uit: 

  • Vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid op het gebied van cyberbeveiliging en civiele veiligheid.
  • Bedrijfsleiders uit alle sectoren die bijdragen aan kritieke infrastructuur in Nederland.
  • SME’s uit verschillende sectoren die meer willen weten over het cyberbeveiligingslandschap.

Aanmelden voor Nederlands-Duitse Cyber Improvement Day

Het evenement is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen – wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Het is een unieke kans om met de hele sector kennis uit te wisselen, de deskundige sprekers te ontmoeten, nieuwe inzichten op te doen en gebruik te maken van de mogelijkheid om meer kennis van de markt op te doen.

Meer informatie, zoals het programma, de profielen van de Nederlandse delegatie en de registratie is te vinden via de website van de organisatie.

De organisatie is in handen van de Gemeente Den Haag, TNO, InnovationQuarter, The Hague Security Delta en psps business abroad.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.