Liveblog Hannover Messe – 31 mei

Proef de sfeer vanaf het Holland High Tech House op de tweede dag van de Hannover Messe in dit liveblog.

Integrating Industries for a Smart Sustainable Future 

Dit liveblog wordt gedurende de dag bijgewerkt

Nederland presenteert zich op de beurs onder de titel ‘Integrating Industries for a Smart Sustainable Future‘. Hiermee wil Nederland laten zien hoe door internationaal nauw samen te werken, integrale slimme en duurzame oplossingen kunnen worden ontwikkeld. 

Liveblog Hannover Messe – 31 mei

Dinsdag 31 mei: Europatag 

09:00-12:00 uur | Leaders’ Dialogue

 Op de Main Stage in hal 18 worden tijdens de Leaders’ Dialogue Europese dimensies besproken met Europese experts op hoog niveau uit de industrie én de politiek, zoals Peter Potman, Plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoe gaan we ervoor zorgen dat nieuwe vormen van samenwerking leiden tot een gedigitaliseerde, veerkrachtige en duurzame Europese industrie?

12:30-13:00 uur | GAIA-X Lunch Voor alle stakeholders van het Duits-Nederlandse Innovatie- en Technologiepact (hal 8) 

13:00 -13:45 uur | De weg naar grondstoffen efficiënte en CO2-neutrale, gedigitaliseerde productie 

Een paneldiscussie in hal 8 waarin ondernemers in gesprek gaan met Dr. Thomas Koenen, van de Duitse industriekoepel BDI, Matthias Zelinger van het VDMA Competence Center Climate & Energy en Theo Henrar, voorzitter FME en Smart Industry. 

13:50-14:40 uur | Smart Skills for Smart Industry

 Een paneldiscussie in hal 8 over Panel het belang van transnationale samenwerking voor het vormgeven van de ‘capability shift’ in Europese bedrijven. Ook worden de eerste ideeën besproken voor concrete (vooral Duits-Nederlandse) samenwerking. 

Duitse en Nederlandse experts over opschaling laadinfrastructuur

15.15- 17.00 uur | Scaling interoperable infrastructure for fast charging between the Netherlands and Germany 

Met twee keynotes en vier Nederlands-Duitse tracks geven beleidsbepalers en bedrijven een inkijkje in de toekomst van het elektrisch rijden in Europa. Wat zijn de economische belangen en het klimaat bekeken door de bril van Duitse beslissers en Nederlandse pioniers? 

Hoe de industrie digitaler wordt

17:00-17:30 uur | Boekpresentatie ‘Connect to the Future – Dein Unternehmen braucht einen Datenstecker

Peter van Harten, boegbeeld van de Nederlandse Smart Industry, presenteert zijn nieuwe boek. In aanwezigheid van de top van het Duitse bedrijfsleven spoort hij bedrijven in de industrie aan om elke maand 1% digitaler te denken en te werken. 

17:30- 19:00 uur | European Get-together Netwerkborrel in het Holland High Tech House in hal 8. 

Hannover Messe 2022

Op de Hannover Messe 2022 komen veel Duits-Nederlandse initiatieven samen. Bekijk hier het overzicht van Duitslandnieuws en Niederlande Nachrichten.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Holland High Tech

Holland High Tech staat voor de topsector High Tech Systemen en Materialen. In dit ecosysteem werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden intensief samen aan innovaties.

Teams van experts ontwikkelen binnen Holland High Tech in 15 roadmaps (sleutel)technologieën die structurele oplossingen bieden voor uitdagingen op het gebied van klimaat, duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en mobiliteit.