Liveblog Hannover Messe – 30 mei

Proef de sfeer vanaf het Holland High Tech House op de eerste dag van de Hannover Messe in dit liveblog.

Integrating Industries for a Smart Sustainable Future 

Dit liveblog wordt gedurende de dag bijgewerkt

Nederland presenteert zich op de beurs onder de titel ‘Integrating Industries for a Smart Sustainable Future‘. Hiermee wil Nederland laten zien hoe door internationaal nauw samen te werken, integrale slimme en duurzame oplossingen kunnen worden ontwikkeld. 

Liveblog Hannover Messe – 30 mei

09:45-10:00 uur | Opening Holland High Tech House 2022 in hal 8 (D34) Om 09:45 uur vindt de opening van het Holland High Tech House 2022 plaats in hal 8. Focco Vijselaar, directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en Marc Hendrikse, boegbeeld van de Topsector Hightech, openen het paviljoen met welkomstwoord, waarna zij een rondgang maken over de stand en kennismaken met de deelnemers van dit jaar. 

10:30-10:45 uur| Overhandiging Road Map Holland Robotics De nieuwe roadmap van Holland Robotics wordt door Marc Hendrikse (boegbeeld Topsector High Tech Systemen & Materialen) aangeboden aan Focco Vijselaar (directeur-generaal Business en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken & Klimaat) in het HHT-paviljoen in hal 8. Deze roadmap is geschreven in samenwerking met partijen uit het Nederlandse roboticalandschap en geeft aan wat er de komende jaren moet gebeuren om Nederland vooruit te helpen door robotica te ontwikkelen. Op 19 mei vierde Holland Robotics haar 5-jarig bestaan.

Toeleveranciers in Hal 4

11.00-11.40 Wandeling delegatie van hal 8 naar hal 4. 

Delegatie van Focco Vijselaar, Marc Hendrikse en Theo Henrar wordt ontvangen door voorzitter Fried Kaanen van de Koninklijke Metaalunie, waarna ze samen langs de toeleveranciers lopen.

Meer samenwerking met Duitse industrie

12:45-13:30 uur | Lancering SMM-trajecten Mobiliteit en Smart Industry Om de samenwerking tussen Duitsland en Nederland te versterken zijn door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het bedrijfsleven (FME, FIER en Smart Industry) twee Strategische Meerjarige Marktbewerking (SMM)-trajecten opgezet op gebied van Mobiliteit en Smart Industry. Deze worden deze middag gelanceerd in hal 8. 

  • Mobiliteit De komende jaren wil Nederland samen met Duitsland werken aan schone en slimme mobiliteitsoplossingen (B2B, K2K, G2G), die de overgang naar een competitief, intelligent en klimaatvriendelijk mobiliteitssysteem vergemakkelijken. 
  • Smart Industry Het SMM-traject Smart Industry wil onder andere Nederland sterker positioneren als innovatie- en technologiepartner van Duitsland. Ook wil het programma een versnelling van de digitalisering in de industrie realiseren door middel van Duits-Nederlandse krachtenbundeling door sterke netwerken, zowel op federaal als regionaal niveau. De focus op ligt op de Duitse gebieden Noordrijn-Westfalen, Beieren en Baden-Württemberg 

13.30-15.30 Rondgang plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen Peter Potman

Plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij ministerie van Buitenlandse Zaken bezoekt Nederlandse bedrijven in hal 8, hal 4 en hal 3.

16.00-17.00 Netwerkevent Holland High Tech house

Hannover Messe 2022

Op de Hannover Messe 2022 komen veel Duits-Nederlandse initiatieven samen. Bekijk hier het overzicht van Duitslandnieuws en Niederlande Nachrichten.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.