BIOFACH 2022 vormt Duits opstapje naar internationale biologische markt

De biologische vakbeurs BIOFACH 2022 (26-29 juli) in Neurenberg opent voor producenten de deuren naar de wereldmarkt. 
BIOFACH

De Nederlandse biologische sector groeit gestaag, waardoor voor meer producenten de internationale markt interessant wordt. Via de biologische vakbeurs BIOFACH 2022 in Neurenberg weten veel Nederlandse producenten de weg naar de wereldmarkt te vinden. 

De biologische sector beleeft dit jaar voor één keer een zomerse editie van de wereldvakbeurs Biofach 2022. Door de coronapandemie is de beurs verschoven naar 26-29 juli. Hoewel het aantal deelnemers hierdoor waarschijnlijk iets lager zal zijn, verwacht de organisatie tegelijk wel een extra hoge kwaliteit van de bezoekers.

BIOFACH 2022 – biologisch voedsel met steeds meer aandacht voor verpakking

Je wordt niet zomaar exposant op de BIOFACH 2022. Iedere deelnemer moet voldoen aan de hoogste standaard. De beurs hanteert strenge toelatingscriteria en een consequente certificering om er zeker van te zijn dat er echt alleen maar biologische producten zijn. De afgelopen jaren stonden elk jaar meer Nederlandse standhouders op de beurs, vertelt Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion, de officiële vertegenwoordiging van de Nürnberg Messe in Nederland.

Consumenten besteden steeds meer aandacht aan verpakkingen. En langzamerhand komt het thema ook op de politieke agenda, zegt directeur Florian Pachaly van RECUP/REBOWL die met zijn bedrijf recyclebare cups en bowls aanbiedt voor de horeca. “In de Duitse horeca moet je vanaf 2023 verplicht verpakkingen aanbieden dat herbruikbaar. Wegwerpservies en -bestek is verleden tijd, hergebruik de nieuwe standaard.” 

Op de BIOFACH staan innovaties en trends centraal, zoals snoepgoed op basis van peulvruchten, slimme melkvervangers, nieuwe biologisch afbreekbare verpakkingen en nog veel meer. De beurs is niet alleen de internationale ontmoetingsplek voor biologische producten, ook veel ngo’s en andere initiatieven komen jaarlijks naar Neurenberg. 

VIVANESS – natuurcosmetica wordt mainstream

Parallel aan de BIOFACH vindt de beurs voor natuurcosmetica VIVANESS plaats, de grootste internationale ontmoetingsplek ter wereld voor deze branche. Een sector die snel volwassen wordt.

De meest recente cijfers van de Duitse cosmeticamarkt bevestigen de tendens die al jaren zichtbaar is: biologische en natuurlijke cosmetica worden mainstream. Niet alleen omdat natuurcosmetica inmiddels in de meeste winkels te verkrijgen is, maar ook omdat het productaanbod gevarieerder worden en meer zichtbaar zijn in de schappen. In 2021 kocht een derde van de cosmeticaklanten een natuurlijk product. Consumenten hechten steeds meer belang aan dierenwelzijn, milieu, klimaat en sociale aspecten. 

BIOFACH/VIVANESS 2022 en 2023

De biologische vakbeurzen BIOFACH/VIVANESS zijn dit jaar van 26-29 juli in de NürnbergMesse. De editie van 2023 is weer als vanouds aan het begin van het jaar: van 14-17 februari.

Neem voor meer informatie over de BIOFACH/VIVANESS of andere beurzen van de NürnbergMesse contact op met Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion BV, de officiële vertegenwoordiging van de Nürnberg Messe in Nederland.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Nürnberg Messe logo

De Nürnberg Messe is één van de 15 grootste beursbedrijven ter wereld. Jacqueline Poppe van Beech Business Promotion BV is de officiële vertegenwoordiging van de NürnbergMesse in Nederland.