Ga naar inhoud

Voorbeeld voor Europa: de succesvolle grensoverschrijdende samenwerking tussen ASML, ZEISS en TRUMPF

Tijdens de livestream op 14 april om 13.00 uur van het Holland High Tech House op de Hannover Messe 2021 wordt het Duits-Nederlandse samenwerkingsverband in de semicon door de drie partners ASML, ZEISS en TRUMPF gepresenteerd. 
ASML, Trumpf en Zeiss

Dit toont aan dat Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van EUV-technologie zorgt voor snellere processoren en chips met meer geheugen. Van cruciaal belang voor tal van toepassingsgebieden. Dit samenwerkingsverband versterkt de Europese positie in de wereldwijde halfgeleiderindustrie en creëert banen.

ASML, ZEISS en TRUMPF: multidisciplinaire aanpak is voorbeeld voor Europa

De Duitse en Nederlandse hightechbedrijven zijn elkaars vaste innovatie- en assemblagepartners in een multidisciplinaire aanpak en innoveren binnen de internationale semiconketen. 

Dit samenwerkingsverband is al jaren het logische antwoord op de complexiteit in de semiconmarkt. Steeds meer sectoren in de Europese industrie krijgen te maken met een dergelijke complexiteit: grote bedrijven realiseren zich steeds vaker dat ze nauw moeten samenwerken om wereldwijd concurrerend te blijven. En dat er een stevige internationale toeleverketen nodig is. 

De nauwe samenwerking tussen ASML, ZEISS en TRUMPF is een stimulans voor andere samenwerkingen binnen de Europese industrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vertegenwoordigers van het EUV-project samen de Deutschen Zukunftspreis 2020 ontvingen uit handen van bondspresident Frank-Walter Steinmeier

Livestream op Hannover Messe 2021

Weten wat de kracht van internationale partners is / internationaal samenwerken is? Meld je aan voor de livestream

Meld je aan voor de livestream ‘Integrated Smart Industries for Recovery in Europe. Success story of ASML, ZEISS en TRUMPF’, van het Holland High Tech House.

14 april, 13.00 – 14.00, livestream, voertaal: Engels

Moderatie: Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van de Federatie Nederlandse Technologische Industrie FME en voorzitter van het Smart Industry Platform

Sprekers:

  • Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat 
  • Peter Wennink, CEO ASML
  • Dr. Karl Lamprecht, CEO ZEISS
  • Dr. Peter Leibinger, CTO TRUMPF

Artikel door:

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.