D-Talk: Duitse bouw is booming, daar kunnen Nederlandse ondernemers op inspringen

Duitsland wil jaarlijks 350.000 nieuwe woningen bouwen, en dus kan de Duitse bouw ook hulp uit bijvoorbeeld Nederland goed gebruiken. DNHK-directeur Günter Gülker vertelt waar je op moet letten en waar de kansen liggen.
Duitse bouw

De Duitse bouw is booming en kan ook hulp uit Nederland gebruiken. In de videoserie D-Talk van Duitslandnieuws.nl en de Duits-Nederlandse Handelskamer behandelen experts relevante achtergronden bij het nieuws. De onderwerpen zijn gericht op ondernemers en beleidsbepalers voor wie Duitsland van doorslaggevend belang is.

In deze aflevering praten moderator Derk Marseille en directeur Günter Gülker van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) over de bouwsector in Duitsland waar het opvallend goed mee gaat. Toch is er nog veel voor verbetering vatbaar, zegt Gülker. “Veel processen gaan nog analoog, en daarom wordt met name ook in Noordrijn-Westfalen met veel belangstelling gekeken naar de Nederlandse aanpak. Daar liggen zeker kansen voor Nederlandse bedrijven.”

Maar waar begin je en hoe pak je dit het beste aan? De DNHK-directeur waarschuwt voor de complexiteit van deze stap over de grens. “Zoek partners in Duitsland, vorm consortia. Dat gebeurt inmiddels al. Ik ken veel succesvolle voorbeelden van Nederlandse projectontwikkelaars.” Hij ziet ook mogelijkheden voor ingenieursbedrijven die adviseren in Duitsland. “Denk alleen al aan al die Duitse steden die betere fietsinfrastructuur willen aanleggen en daarbij naar Nederland kijken. Er is veel kennis in Nederland, en veel behoefte in Duitsland.”

Ook geeft hij tips over hoe je het beste de eerste stappen op de Duitse markt kunt zetten.

Bekijk de nieuwe aflevering van D-Talk:

 

Duitse bouw en eerdere afleveringen van D-Talk

Bekijk eerdere afleveringen:

 

 

 

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.