D-Talk: nieuwe actuele videoserie

Duitslandnieuws en de Duits-Nederlandse Handelskamer beginnen een nieuwe videoserie genaamd D-Talk. Met experts wordt er gesproken over relevante achtergronden bij het nieuws. De onderwerpen zijn gericht op ondernemers en beleidsbepalers voor wie Duitsland van doorslaggevend belang is.

In de eerste aflevering praten moderator Derk Marseille en DNHK-directeur Günter Gülker over de strategische rol van 5G bij de ontwikkeling van de “Duitsland AG”

2025

In 2025 wil Duitsland namelijk een dekkend netwerk hebben. Zo kunnen de Automotive- en e-Health-sector meer digitale initiatieven ontplooien. Waarom is dit relevant voor Nederlandse ondernemers? Hoe kunnen zij profiteren? Bekijk hier het hele gesprek.

https://www.youtube.com/watch?v=V8r9CtOOnoA

5G

Bij de presentatie van de plannen voor de IAA die komende jaren in München zal worden gehouden, bleek de essentiële rol van 5G voor de Automotive sector in Duitsland. Mobility en technologie liggen in elkaars verlengde en een hoogwaardig netwerk is een noodzaak. Eerder dit jaar sprak de minister-president van Beieren Söder al van een strategische misser toen het ging op de verkoop van de mobiele telefonie tak van Siemens. De afhankelijkheid van andere aanbieders uit bijvoorbeeld China stuit op steeds meer bezwaren.

 

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.