Hoe je het beste investeert in duurzame contacten op de Duitse markt

De economie trekt weer aan en dus hebben het veel bedrijven druk. Toch is het juist nu interessant om te investeren in contacten op de Duitse markt tijdens de Hannover Messe.

Toen het in Nederland een aantal jaar geleden lastig was om orders binnen te halen, richtten veel ondernemers zich op de Duitse markt en ontdekten hiervoor onder meer de Hannover Messe.

Nu het economisch beter gaat en het bij veel bedrijven erg druk is, is de verleiding groot om de grootste industriebeurs ter wereld over te slaan. Het is namelijk vaak een flinke investering in geld, tijd en mankracht. Toch is dat niet verstandig, zeggen deze ondernemers en ervaren beursgangers op de Duits-Nederlandse stand voor toeleveranciers uit Oost-Nederland en de regio Münsterland.

 

Hannover Messe met GO4EXPORT

Van 20 tot en met 24 april 2020 vindt de Hannover Messe plaats, de grootste technologiebeurs ter wereld. De beurs krijgt een nieuwe opzet: om de indeling van de hallen logischer te maken en de bezoekersstromen beter te verdelen over het grote beurscomplex is de keuze gemaakt om de beurs in te delen in thema’s in plaats van de oude indeling in deelbeurzen.

Een thema-indeling past meer bij deze tijd, waarin de bezoeker op zoek is naar antwoorden op concrete vragen en geïnspireerd wil worden door nieuwe technieken en oplossingen. Zowel de bezoeker als de exposant krijgen een beter overzicht van de producten, diensten en technieken die gerelateerd zijn aan de verschillende thema’s van de beurs.

Meer informatie

De band met OWL

Afgelopen jaar bezocht de GO4EXPORT-delegatie de ‘OWL-stand’ onder leiding van Hans Brouwers. Bekijk de video:

Na jaren van zaaien, merkt HTSM-ambassadeur voor GO4EXPORT Hans Brouwers dat Oost-Nederland steeds beter op de kaart staat in onder meer techregio ‘OWL’. Hij vertelt wat hij in 2020 van plan is.

In techregio Ostwestfalen-Lippe (OWL, in Noordrijn-Westfalen), gaat het steeds vaker over Nederland. En dan met name Oost-Nederland. Het heeft alles te maken met de diverse handelsbezoeken vanuit GO4EXPORT met HTSM-ambassadeur Hans Brouwers. “Ze zullen wel denken, ‘daar heb je ze weer’”, zegt hij lachend. Dan serieus: “We komen echt in het vizier, en tegelijkertijd wordt ons netwerk ter plekke breder.”

Hoe Oost-Nederland steeds beter op de kaart staat in Duitse techregio OWL

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

Internationaal denken en doen onder één naam #GO4EXPORT Mogelijk gemaakt door samenwerkende partijen in de provincies Overijssel en Gelderland.