Nederlandse ondernemers bezoeken grootste agritech beurs ter wereld

Agritechnica in Hannover is de grootste beurs ter wereld voor landbouwtechniek. Ondernemers uit Brabant, Gelderland, Overijssel en Limburg maken een speciale handelsreis.

De Agritechnica is ’s werelds grootste vakbeurs voor landbouwtechniek. Meer dan 2.750 exposanten uit 51 landen presenteren van 10 tot 16 november hun nieuwe ontwikkelingen in de volgeboekte Hannover Messe. Er komen zo’n 450.000 bezoekers uit meer dan 130 landen. Maar liefst 111 Nederlandse bedrijven hebben een eigen stand. Diverse regio’s in Nederland zijn wereldwijd toonaangevend in de landbouwtechniek.

Daarom organiseren de ontwikkelingsmaatschappijen van Noord-Brabant (BOM), Gelderland en Overijssel (Oost NL) en Limburg (LIOF) samen een speciale handelsdelegatie rondom de beurs. Vanuit Brabant en Limburg en Oost-Nederland vertrekt een bus vol ondernemers op 13 november. Ze brengen eerst een bedrijfsbezoek aan CLAAS in Harsewinkel, een internationaal bekende producent van landbouwmachines. De deelnemers krijgen hier een bedrijfspresentatie, bezoeken het bedrijfsmuseum en volgen een rondleiding door de fabriek. Donderdag 14 november is gereserveerd voor het beursbezoek aan de Agritechnica in Hannover.

De Nederlanders die meegaan zijn onder meer ontwikkelaars, fabrikanten, toeleveranciers, ontwerpers, system integrators en dienstverleners uit de agritech. Ze maken bijvoorbeeld hard- en software, automatisering voor precisielandbouw. Of landbouwmachines, -werktuigen en -apparaten, robotica, autonome drones, microrobots, sensoren, big data, IoT en artificial intelligence toepassingen. Het kan ook gaan om installatie- en klimaattechniek, of bedrijven die actief zijn in de verticale landbouw of makers van slimme LED-verlichting.

Peter Vermeij is landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Berlijn, hij gaat mee met de delegatie. Vermeij zal de deelnemers informeren over de laatste ontwikkelingen in de Duitse land- en tuinbouw.

Consul-generaal Peter Vermeij: we merken dat het steeds beter klikt met Zuid-Duitsland

Digitalisering, robotica, vertical farming en precisielandbouw

De beurs in Hannover is dus de internationale showcase voor de wereldwijde agritechindustrie en een forum voor toekomstvragen op het gebied van voedselproductie. Innovaties van startups zijn er te zien in het nieuwe DLG-AgrifutureLab.

Hoogtepunten dit jaar zijn megatrends als digitalisering, robotica, vertical farming en precisielandbouw. En bij de International Farmers Day staan de boeren uit Frankrijk en Groot-Brittannië centraal. Rondom de beurs zijn tal van specialistische fora en conferenties onder het thema “Global Faming – Local Responsibility”.

Mee naar de Agritechnica in Hannover

Meer informatie over de handelsreis naar de Agritechnica in Hannover op 13 en 14 november.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

Internationaal denken en doen onder één naam #GO4EXPORT Mogelijk gemaakt door samenwerkende partijen in de provincies Overijssel en Gelderland.