Industrial intelligence: trends op de Hannover Messe 2019 (Deel III)

Van kunstmatige intelligentie en digital twins tot robots en slimme oplossingen op het vlak van industrial supply: tal van bedrijven zijn op de een of andere manier bezig met digitale transformatie en industrial intelligence. De laatste ontwikkelingen op dit vlak staan centraal tijdens de Hannover Messe, van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april.

Ook dit jaar krijgen bezoekers van de drukbezochte beurs een staalkaart voorgeschoteld van de laatste trends op het snijvlak van technologie, industrie en digitalisering.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen waarmee bezoekers kennis kunnen maken?

Cybersecurity

Een specifiek aandachtsgebied waarbij AI van dienst kan zijn, is cybersecurity. Zelflerende intrusion detection systems zijn steeds beter in staat om, op basis van big data en algoritmes, al in een vroeg stadium verdachte activiteiten te signaleren en aanvallen te pareren. Ook zetten steeds meer securityprofessionals machine learning in om toekomstige bedreigingen te voorspellen.

Digital twinning

Minder downtime, voortdurende performance-optimalisatie en een kortere time-to-market: de digital twin is in opkomst. Aan de hand van zo’n digitale ‘dubbelganger’ van een machine of productielijn (die wordt gevoed door oude én realtime data) kunnen bedrijven eenvoudig tests en optimalisaties uitvoeren. Ook maken deze virtuele representaties van fysieke producten en processen het mogelijk om nauwkeurig te voorspellen waar en wanneer het ergens fout dreigt te gaan.

Nu sensoren en software steeds goedkoper en gebruiksvriendelijker worden en de rekenkracht toeneemt, komt de digital twin – die binnen grote multinationals al vaker wordt ingezet – ook binnen bereik van het MKB.

Augmented/virtual reality

Slim onderhoud op afstand, virtuele rondleidingen, allerhande trainingsmogelijkheden: nu technologieën als augmented reality (AR), mixed reality (MR) en virtual reality (VR) steeds geavanceerder worden, groeien de toepassingsmogelijkheden. Steeds vaker zullen bedrijven ervaringen in de fysieke wereld verplaatsen naar een digitale, virtuele omgeving.

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen?

Met zo’n 200.000 internationale bezoekers en meer dan 1.500 lezingen is de Hannover Messe de grootste industriebeurs ter wereld. Van 1 tot en met 5 april kunnen bezoekers onbeperkt netwerken en meer leren over de laatste trends en ontwikkelingen op het vlak van industrial intelligence.

Registreer via deze link een gratis entreeticket voor de Hannover Messe 2019. Het ticket (twv. 70 euro) geeft gedurende de vijf beursdagen toegang tot het beursterrein.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

Hannover Consultancy B.V. Als de vertegenwoordiging van de Deutsche Messe in Nederland adviseren wij alle bedrijven en organisaties die willen deelnemen of een bezoek willen brengen aan de beurzen van de Deutsche Messe in Hannover of elders. Verder werken wij nauw samen met verscheidene branche-organisaties en handelsbevorderende instanties.