Deze subsidies liggen klaar voor ondernemers die in 2019 de Duitse markt op willen

De Duitse markt betreden kost tijd en geld. Te vaak zijn ondernemers er niet van op de hoogte dat er regelingen klaarliggen die financiële ruggesteun kunnen bieden om de eerste stappen te zetten.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft subsidies klaarliggen om ondernemers op gang te helpen bij het betreden van de Duitse markt. Een goed voorbeeld is de kennisvoucher. Hiermee krijgen bedrijven 50% terug van de kosten voor de inhuur van Duitsland-experts.

Met zo’n kennisvoucher kunnen Nederlandse ondernemers een tegemoetkoming krijgen voor kosten die ontstaan bij het inhuren van een internationale juristfiscalist of belastingadviseur. Denk aan de beoordeling van bestaande contracten of het opstellen van nieuwe contracten. Advies over de Algemene Voorwaarden bij exporttransacties, de registratie van een merk, advies over belastingtarieven en dubbele belastingheffing. Maar ook het opzetten van een buitenlandse entiteit en andere juridische of fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering.

Met deze kennisvoucher worden 50% van de kosten vergoed tot een maximumbedrag van 2.500 euro (excl. btw).

Oplossing op maat

Een dergelijke voucher kan heel gericht worden ingezet, vertelt expert Freddy Heinzel van Strick Rechtsanwälte & Steuerberater uit Kleef. “Nederlandse bedrijven, bijvoorbeeld uitzendbureaus, zitten vaak met de vraag, of ze hun personeel zomaar naar Duitsland kunnen sturen. Dat kan natuurlijk niet zomaar, onze oplossing hiervoor is een speciaal op bedrijf en branche toegepast detacheringsplan.”

Voor ondernemers die zich beter willen oriënteren op de mogelijkheden, organiseert Strick Rechtsanwälte & Steuerberater op 20 maart in Kleef een informatiebijeenkomst. Hier leggen experts uit voor welke zaken bedrijven de RVO kunnen benaderen voor de ondersteuning van hun exportactiviteiten (SIB regeling, coaching-, missie en kennisvoucher).

Subsidies voor export naar Duitsland

Handig om te weten is welke regelingen er beschikbaar zijn voor zakendoen in Duitsland. Bekijk het overzicht:

 

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:

STRICK biedt Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken (willen) doen of een dochteronderneming willen opstarten, alomvattend juridisch en fiscaal advies.
Aanmelden voor de nieuwsbrief: `Tax & Law Ticker´