Podcast – Hoe deze Limburgse topondernemer profiteert van de kleine voorsprong op Duitsland

Bert Peels is als CEO van Lenco (platenspelers) en Trebs (kleine huishoudelijke apparaten) een bekende zakenman uit Limburg. Hij deelt zijn ervaringen met zakendoen in Duitsland, zijn grootste afzetmarkt.

Bert Peels is ceo van Commaxx International NV, een verzamelnaam voor verschillende merken, waaronder audiobedrijf Lenco, fitnessbedrijf Powerpeak en witgoedbedrijf Montiss. Het hoofdkantoor staat in het Limburgse Nuth, Peels is een bekend supporter van voetbalclub Roda JC uit Kerkrade.

Op de beurs voor huishoudelijke apparaten IFA in Berlijn staat hij met een dubbele stand, waarvan platenspelerfabrikant Lenco en het bedrijf waarmee hij ooit begon: Trebs, producent van apparatuur als koffiezetapparaten en tafelbarbecues. Duitsland is voor hem de belangrijkste afzetmarkt, een markt waar hij zich thuisvoelt als geboren Kerkradenaar. Om succes te hebben bij de oosterburen moet je vooral jezelf blijven, volgens hem. “Met respect voor de accentverschillen van de Duitsers.”

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/bert-peels

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.