Wat het bezoek van Regensburg aan Amersfoort, Utrecht en Amsterdam interessant maakt

Een handelsdelegatie uit de Zuid-Duitse stad Regensburg bezoekt van 17-19 september de regio's Amersfoort, Utrecht en Amsterdam. Deelnemers uit Nederland en Duitsland vertellen hoe dit beide regio's verder helpt.

Een flinke delegatie uit de Zuid-Duitse stad Regensburg komt van 17 tot 19 september naar Amersfoort, Utrecht en Amsterdam. Dat ligt in de lijn van het koninklijk bezoek aan Beieren en de handelsmissie van de regio’s rond Amsterdam, Utrecht en Amersfoort aan Zuid-Duitsland.

De groep bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven, wetenschappelijke instellingen en de politiek waaronder de burgemeester van Regensburg. De delegatie is geïnteresseerd in hoe de Nederlandse steden omgaan met e-mobility en de laadinfrastructuur hiervoor. Vooral de ‘smart’ oplossingen kunnen rekenen op veel belangstelling, zoals smart charging, smart traffic en smart parking.

Emobility en smart charging

De groep uit Beieren bekijkt bijvoorbeeld tijdens de eerste dag diverse bedrijven rondom Amersfoort die innovatieve mobiliteitsoplossingen aanbieden.

De volgende dag pakt de delegatie de trein naar Utrecht om bijvoorbeeld de grootste fietsparkeergarage ter wereld te bekijken, samen met andere ontwikkelingen rondom Utrecht Centraal Station. Daarna tonen ElaadNL en LomboXnet hun innovaties rondom het elektrisch laden en het slim gebruiken van energie. In de middag pitchen bedrijven uit beide landen hun oplossingen rond smart mobility en healthy urban living.

De laatste dag is gereserveerd voor de presentatie van mobiliteitsconcepten in Amsterdam aan de ZuidAs. Daar wordt onder meer uitgelegd hoe in de Nederlandse hoofdstad wordt omgegaan met data om het verkeer beter te regelen.

Wat Regensburg wil leren in Nederland

Een van de deelnemers is Martin Brüll van Continental Automotive GmbH, hij is senior expert ‘Electric Powertrain System Architecture’. Hij vertelt wat een bezoek aan Nederland voor hem zo interessant maakt. “Regensburg geldt in Duitsland als één van de topsteden rond de infrastructuur van laadpalen. Maar we hebben nog veel te leren, bijvoorbeeld van Nederland.”

Andersom betekent de relatie met Regensburg veel voor de Nederlandse steden, zegt Baerte de Brey van Elaad.

De Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp was er in 2017 bij toen de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort in Regensburg kennis met elkaar maakten.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
ELaadNL logo

Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL onderzoekt en test de mogelijkheden voor Smart Charging: elektrische auto’s betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam opladen.