Podcast – Wat nobelprijswinnaar professor Ben Feringa heeft met Duitsland

De Nederlandse nobelprijswinnaar professor Ben Feringa heeft een speciale band met Duitsland. Na een speciale lezing in de Robert Koch Saal in Berlijn, vertelt de enthousiaste scheikundige waarom.

De hoorcollegezaal in hartje Berlijn stroomt vol met Duitse studenten en academici. De één heeft tatoeages van moleculen, de ander wil graag een handtekening in een wetenschappelijk werk. Allemaal willen ze graag horen wat de Nederlandse nobelprijswinnaar Ben Feringa te vertellen heeft over zijn speciale band met Berlijn en Duitsland. De scheikundige die geboren werd in Drenthe niet ver van de Duitse grens vertelt dat hij op veel meer manieren goede banden heeft met Duitsland.

Feringa vertelt waarom je zo weinig hoort van de chemische sector die toch een enorm aandeel heeft in de Nederlands-Duitse handelsrelatie. Ook hijzelf kan niet om Duitsland heen, de professor houdt een pleidooi voor meer internationalisering en geeft een klein inkijkje in zijn spannende onderzoek.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/ben-feringa-in-berlijn

Podcast met Ben Feringa

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.