Deze trends zoeken Nederlandse ondernemers op de Hannover Messe

Om de Hannover Messe optimaal te benutten heb je een vast plan nodig. We vroegen onze lezers hoe zij het meeste halen uit het bezoek aan de grootste industriële beurs ter wereld.

De Hannover Messe is de grootste industriële beurs ter wereld, en tussen de 6.500 standhouders en 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen is het eenvoudig om het overzicht te verliezen.

Daarom vroegen we lezers van Duitslandnieuws hoe zij zich voorbereiden op de megabeurs.

Toepassingen blockchain interessant op Hannover Messe

Bart van den Bergh, directeur van Trademark Agents Meiermarken GmbH in Düsseldorf.

Hoe plan je het bezoek?

Ik ga dit jaar 1 dag. Véél te kort om zomaar ‘er in te duiken’. Desondanks vind ik het ook belangrijk om me te laten verrassen.

Ochtendprogramma: ik probeer altijd 1 bestaand contact te bezoeken, en 5 stands te bezoeken die ik in de voorbereiding niet 1-2-3 een bescherming van merken heeft. Drie daarvan hebben over het algemeen géén tijd. Met twee daarvan raak je in gesprek. Follow-up met een email de volgende dag en twee weken na de Messe (dan zijn ze zelf ook door de eerste leads heen). In de middag bezoek ik gericht één hal om een gevoel te krijgen bij de stand der zaken.

Wat wordt interessant dit jaar?

Interessant dit jaar zijn de toepassingen van blockchain. Daarin ben ik zeer geïnteresseerd en daarom bezoek ik aan het eind van de dag over dit thema een bijeenkomst.

Wanneer is het bezoek geslaagd?

Als ik 2 goeie leads heb én verrast ben door een product waar ik absoluut geen weet van had.

Veranderingen automotive door e-mobility

Jan Temmink van CMP-Centrum voor Marketing Projekten B.V.

Wat wordt interessant?

E-mobiliteit en de consequenties voor de automotive-supply chain: Duitsland voert al jarenlang een industriebeleid om de productlevenscyclus van diesel- en benzinemotoren te verlengen. Door de druk van gemeentelijke overheden (afgelopen zomer kwam Stuttgart in het nieuws om vervuilende dieselvoertuigen in de binnenstad te verbieden) zal het industriebeleid èn het energiebeleid op één lijn moeten komen: duurzame mobiliteit. Kortom, hoe spelen producenten en toeleveranciers concreet in op hybridetechnologie, waterstoftechnologie, etc..

Hoe haal je het meeste uit het bezoek aan zo’n megabeurs?

Door een grondige online voorbereiding. Zo heb ik voor enkele Nederlandse opdrachtgevers afspraken met Duitse standhouders voor een oriënterend gesprek over bedrijfsovername.

Wanneer is het bezoek geslaagd?

Ook al is het maar één Duits bedrijf dat (problemen heeft met de bedrijfsopvolging en) een nieuw toekomstperspectief krijgt binnen een Nederlandse ondernemingsgroep!

Ontwikkelingen in Industrie 4.0

Voormalig adjunct-directeur van het Mikrocentrum Jan van Moorsel

Welke hallen bezoekt u?

Naast het Dutch Industrial Supply Paviljoen in Hal 4, ga ik ook zeker langs in de hallen
Andere hallen te bezoeken: 2 , 3, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 14, 15, 16 en 17.

Wat wordt interessant?

Ik ben sinds vorig jaar gepensioneerd en blijf graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Mijn doel is om een bezoek te brengen aan het Dutch Industrial Supply Pavilion om collega’s te ontmoeten waarmee ik vorig jaar de organisatie heb verzorgd.

Verder zal ik me richten op Industrie 4.0-ontwikkelingen en laat me verrassen door een aantal belangrijke spelers ter plekke zoals Siemens en Lenze.

Wanneer is het bezoek geslaagd?

Het is altijd geslaagd voor mij vanwege mijn interesse in technologie en het ontmoeten van mensen.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.