De Nederlandse inbreng op de Hannover Messe 2018

De Nederlandse inbreng op de Hannover Messe is veelzijdig. Daarom een overzicht van de verschillende deelnemers

Nog iets meer dan een maand en dan opent de Hannover Messe weer haar poorten. Van 23 tot en met 27 april worden op de grootste industriële innovatiebeurs ter wereld zo’n 225.000 bezoekers verwacht. Ze hebben de keuze uit zo’n 6.500 exposanten, waarvan 60% van buiten Duitsland komt.

Het is steevast een belangrijke ontmoetingsplek voor de Nederlandse industrie. Het is voor de Nederlanders niet alleen een goede gelegenheid om elkaar eens te spreken, in het hart van de Duitse industrie is het voor veel toeleveranciers ook de kans om zakenrelaties te onderhouden of nieuwe contacten op te doen.

Dit jaar staan er zeker 104 Nederlandse partijen met een stand in Hannover, verdeeld over verschillende hallen (vul in; Niederlande + Aussteller). Nederland heeft de smaak te pakken gekregen nadat het partnerland was op de Hannover Messe in 2014. Sinds dat jaar staat Nederland jaarlijks in de Top 5. Enkel landen als China, de Verenigde Staten, Turkije en Italië hebben een grotere afvaardiging.

Maakindustrie uit Oost-Nederland

Diverse partijen organiseren activiteiten ronde de beurs. Zo heeft de Verenigde Maakindustrie Oost uit Hengelo samen met de Handwerkskammer uit Münster voor het twaalfde jaar op rij bedrijven bijeen gebracht in Hal 4 voor toeleveranciers. Hier staan 20 bedrijven uit de maakindustrie uit met name Oost-Nederland. In energiehal 27 staan nog eens 5 Nederlandse bedrijven, zoals machinefabriek Boessenkool uit Almelo.

Diverse Nederlandse bedrijven doen mee in het GEP-project, dat staat voor Grenzeloos Efficiënt Produceren. Dit is een regeling in het Nederlands-Duitse Euregio grensgebied voor kleine en middelgrote metaal-, hout-, voeding-, en kunststofverwerkende ondernemingen die samen werken aan procesoptimalisatie.

Op woensdag 25 april rijden er drie tot vier bussen naar de Hannover Messe vanuit Twente en de Achterhoek van VMO, Arnhem en Nijmegen. Deze bezoekers worden eerst ontvangen in Hal 4. Na de beursdag volgt een netwerkdiner samen met de standhouders. Overdag is er een matchmakingprogramma georganiseerd door Europe Enterprise Network. Vanuit Kennispoort Zwolle gaat er een bus op dinsdag 24 april.

Holland High Tech House

De topsector HTSM presenteert zich voor de zevende keer op rij met het Holland High Tech House in hal 2, Research & Technology. De Nederlanders in hal 2 werken nauw samen met de toeleveranciers in hal 4 en de deelnemers aan het Holland High Tech  IT & Smart Industry Paviljoen in hal 8. Ook het programmabureau Smart Industry is erbij in Hal 8.

FME-CWM staat zowel in Hal 2 als in Hal 8 met een Holland-paviljoen, de Koninklijke Metaalunie staat in Hal 4.

In Hal 17 staat Startup Delta met 30 Nederlandse tech-startups. Een overzicht hiervan staat op de website van Hannover Messe.

Strategie voor succes op de Hannover Messe

Op basis van eerdere beursbezoeken tips van ervaren deelnemers:

Eigenlijk ben je al te laat als je nu met de voorbereidingen begint voor de Hannover Messe:

Dennis van Dijk van Nijdra-Groep staat al jaren op de Hannover Messe. Hij vertelt hoe hij bij grote Duitse partners aan tafel komt:

Marcel Meijers organiseert het paviljoen PUMP Plaza, hij vertelt hoe hij dat aanpakt:

Een fout is snel gemaakt. Maria Stratemeier bespreekt 4 veelgemaakte fouten:

Hoe de Hannover Messe kan leiden tot samenwerking tussen een Nederlands en Duits bedrijf:

Toevoegen

Het aantal Nederlanders op de Hannover Messe is talkrijk. Mist u iets in dit overzicht?

  • Mail de redactie via: redactie@duitslandnieuws.nl
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.