Dit was 2017 voor Nederland in Zuid-Duitsland

Waar blijven de Nederlanders in Zuid-Duitsland, zo klonk de oproep enkele jaren geleden. In 2017 werd duidelijk dat de kleur oranje steeds nadrukkelijker wappert in Beieren en Baden-Württemberg.

Zuid-Duitsland werd afgelopen jaar ‘ontdekt’ door verschillende Nederlandse regio’s. De een kwam voor het eerst, de ander heeft al langer ervaring. Wat in 2017 sowieso duidelijk werd was hoeveel ondernemers via het consulaat-generaal in München

Tegenbezoek uit Zuid-Duitsland

Nadat ondernemers uit de stadsregio’s Amsterdam en Utrecht begin dit jaar op economische missie waren in Beieren, komt er nu een tegenbezoek vanuit München naar de Randstad.

Stad München op economische missie naar Amsterdam en Utrecht

Emobilitybeurzen in het zuiden

Twee grote emobilitybeurzen in Zuid-Duitsland. Na de EVS30 in Stuttgart zijn veel Nederlandse partijen rond elektrisch rijden een week later neergestreken in München voor de eMove360° Europe 2017.

EVS30: Duits Nederlands ecosysteem voor emobility moet wereldstandaard worden

In de wereld van chips en andere micro-elektronica doen Nederlandse bedrijven het erg goed. Dat lieten ze zien tijdens Semicon Europa, het grootste event in deze branche van Europa.

Grote inbreng Nederlandse hightech op Semicon in München

Wat kan Nederland bieden rond cybersecurity?

Duitsers zijn misschien geen early adopters van nieuwe technologieën, maar hoe kan het dat ze juist achterlopen op het gebied van cybersecurity? Derk Marseille vraagt het aan Nederlanders en Duitsers tijdens de economische missie met InnovationQuarter in Zuid-Duitsland.

Podcast – Daarom zijn Duitse topmanagers niet voorbereid op de gevaren van cybersecurity

Havens ontdekken Zuid-Duitsland

Meer dan Nederlandse 170 bedrijven uit de transport- en logistieksector en minister Henk Kamp van Economische Zaken waren dit voorjaar in Zuid-Duitsland te vinden. De Nederlandse branche laat zich steeds meer horen in Duitsland.

Waarom Nederland in Zuid-Duitsland lobbyt voor de havens

Jezelf blijven met sterke traditie

Zo conservatief zijn ze in Beieren niet, ondervond FD-journalist Pieter Couwenbergh tijdens zijn uitwisselingsproject in München. “Ik trof juist erg liberale, open en zeer beleefde mensen. Je ziet dat buitenlanders meegaan in de sterke traditie hier, aan de andere kant mogen ze ook zichzelf blijven.”

Door Angelsaksische focus dreigen Nederlanders Duitse bedrijfsleven te vergeten

Dutch Design in München

Met directeur Silke Claus van bayern design en directeur design bij BMW Adrian van Hooydonk heeft de Nederlandse designsector warme contacten in Beieren. Claus bezocht de Dutch Design Week en ontmoette in februari nog de handelsdelegatie uit Amsterdam en Utrecht. Ze zit samen met Van Hooydonk in de adviescommissie van Duitslands grootste designevent Munich Creative Business Week.

Beierse ingangen goud waard voor Dutch Design

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.