Grote inbreng Nederlandse hightech op Semicon in München

In de wereld van chips en andere micro-elektronica doen Nederlandse bedrijven het erg goed. Dat willen ze komende week laten zien tijdens Semicon Europa, het grootste event in deze branche van Europa.

Op Semicon Europa komt dit jaar het Nederlandse semiconlandschap goed voor het voetlicht. In München staat van 14 tot en met 17 november een Holland High Tech-paviljoen, georganiseerd door High-Tech NL, #GO4EXPORT en WTC Twente. Vorig jaar vond de beurs plaats in Grenoble.

Het draait in Beieren om thema’s als chipdesign, marktapplicatie, productiemachines en chips. Opvallend is het grote aantal deelnemers uit Overijssel, met onder meer Demcon, University of Twente, Salland Engineering en Elect High-Tech Electronics.

Semicon strategische beurs

Ook vanuit de Nederlandse overheid ligt er extra focus op de beurs. Het team Internationalisering van topsector HTSM heeft Semicon aangemerkt als strategische beurs.

Op het Holland Paviljoen wordt het Nederlandse semiconlandschap getoond: van chipdesign tot marktapplicatie en van productiemachine tot chip. De boodschap naar andere landen is; Nederland is creatief in het samenwerken tussen de eindproductproducenten en haar toeleverketen.

70% is beslisser

Semicon geldt als het grootste event voor micro-elektronica in Europa. Zeker omdat het dit jaar voor het eerst wordt gecombineerd met de beurs productronica. Hierdoor komt de complete toeleverketen voor elektronica samen op één plek.

Volgens de organisatie is 70% van de bezoekers beslisser of betrokken bij het inkoopproces, en 45% werkt als ingenieur. Net als voorgaande jaren staan de Europese clusters van Silicon Europe bij elkaar, om zo nog meer samenwerking te bevorderen.

De bezoekers vertegenwoordigen zo’n beetje elk segment uit de Europese branche voor micro-elektronica. Denk daarbij aan fabrikanten van bijvoorbeeld semiconductors, LED-verlichting en nog veel meer.

Overzicht van Nederlandse bedrijven

Deze bedrijven hebben zich aangemeld als co-exhibitor op het Holland High Tech paviljoen:

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.