Hoe je je internationale handel kunt beschermen tegen veranderende valuta

Brexit en Trump; twee bekende voorbeelden die een flinke invloed hebben op waardeverandering van valuta. Hoe je je daar als ondernemer goed tegen kunt beschermen is thema tijdens de komende Meetup donderdag bij Duitslandnieuws in Berlijn.

De Britse pond is enorm in waarde gedaald, en dat leidt ertoe dat steeds meer Europeanen een stedentripje boeken naar Londen. Tot die conclusie komt het ‘European Travellers Report 2017‘ van eDreams Odigeo, een aanbieder van boekingswebsites. De waardedaling van valuta kan dus bepalend zijn voor het kiezen van een reisdoel.

Het aantal van Europeanen dat een Londen-tripje boekte in 2017 steeg maar liefst met 24% in vergelijking met het jaar ervoor. Als hoofdreden wordt de waardedaling van de pond sinds het Brexit-referendum in juni 2016 aangegeven.

Toeristen uit eurolanden kreeg voor het Brexit-referendum gemiddeld 78 pond voor 100 euro. Inmiddels is dat gestegen naar 88 pond voor 100 euro.

Wat voor toeristen in het klein speelt, is een groter probleem voor bedrijven. Contracten tussen bedrijven in verschillende landen kunnen na een half jaar ineens een stuk minder waard zijn.

Meetup veranderende valuta

Elke twee weken is er in het kantoor waar ook Duitslandnieuws.nl in Berlijn zijn thuis heeft gevonden, de meetup ‘Making Customers Happy’. Dit wordt georganiseerd door onze buren van Itembase in samenwerking met Duitslandnieuws.

Deze donderdag komt CCO Jonathan Lösing het Berlijnse Forexfix, wat is opgericht om ondernemers tegen valutaveranderingen te beschermen. Forexfix functioneert als een verzekering die bedrijven financiële zekerheid biedt. Het thema is ‘How to optimize your Profit with Payment&Security’

Lösing vertelt bijvoorbeeld over welke impact Brexit en de verkiezing van Donald Trump hadden op valuta en wat ondernemers daar tegen kunnen doen.

Ben je in Berlijn?

Geef je op via:

How to optimize your Profit with Payment&Security’

19.00 – 22.00 uur

Wilhelmstraße 118 – Aufgang A (3e verdieping)

De meetups ‘Making Customers Happy’ vinden om de donderdag plaats in het kantoor waar onder meer de organisatoren Itembase, Duitslandnieuws en FridayatSix zijn gevestigd.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.