Waarom Zuid-Duitsers graag Nederlandse specialisten voor e-mobility zien komen

De eMove360° Europe 2017 is de tweede Zuid-Duitse mobility-beurs in korte tijd waar veel Nederlandse ondernemers op af komen. Ze komen op het moment dat grote Duitse spelers oren hebben voor Nederlandse oplossingen.

De eMove360° Europe 2017 van 17 tot en met 19 oktober in de Messe München, geldt wereldwijd als de eerste internationale vakbeurs voor Mobiliteit 4.0. Hier draait het om innovaties die de problemen van vandaag moeten oplossen. Naar de beurs komen ontwikkelaars, designers, inkopers, autoleasemaatschappijen, vertegenwoordigders van steden, gemeenten en toeristische regio’s.

Organisator Robert Metzger heeft daarbij al een tijdje bedrijven uit Nederland op het het oog. Zo was eerder dit jaar een delegatie van de steden Amsterdam, Utrecht en Amersfoort de hoofdgast op de maandelijkse netwerkavond. En deze week kwam hij speciaal op bezoek bij het Holland Paviljoen op de EVS30 in Stuttgart. Veel deelnemers van deze beurs zijn komende week ook aanwezig in München.

Nederland en Noorwegen zijn de koplopers in emobility, zegt Metzger. “Ze hebben de meeste elektrische voertuigen op de weg, de beste laadinfrastructuur, maar ook op het gebied van intermodale mobiliteit lopen ze voorop.” De band met Nederland is heel goed, vindt hij. “Er is een grote stand op de beurs.”

Nederland belangrijke partner in Zuid-Duitsland

Dat er in Zuid-Duitsland behoefte is aan Nederlandse inbreng, werd deze week wel duidelijk. Onder meer Verkeersminister Winfried Hermann van Baden-Württemberg en Franz Loogen van het e-mobilityplatform van de deelstaat zien veel in innovaties uit Nederland.

Minister Winfred Hermann:

“In Nederland heb je veel toeleveranciers, zoals in Noord-Brabant. We willen samen de innovatie van elektrisch rijden stimuleren. Daarom zijn er nauwe banden tussen de regio’s, we wisselen samen ervaringen uit.”

Franz Loogen:

“Nederland is voor ons één van de belangrijkste partners ter wereld. Omdat wij hier hoogwaardige producten maken, hebben we ook hoogwaardige partners nodig. En dat is Nederland.”

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.