Medische beurs Medica: noteer hem nu in de kalender!

Om alvast in de agenda te noteren: de MEDICA, één van de grootste medtechbeurzen ter wereld, komt er weer aan. Voor Nederlandse ondernemers zijn er speciale programma's om handelspartners te zoeken.

Voor veel Nederlandse bedrijven uit de medische sector is 13 tot en met 16 november al met rood omcirkeld. Dan vindt de MEDICA in Düsseldorf plaats, een van ’s werelds leidende beurzen in de medische sector. Meer dan 5.000 standhouders zijn vertegenwoordigd op de beurs.

Wereldwijd geldt de Duitse gezondheidsmarkt als een van de landen met de sterkste omzet. Alleen al de Duitse markt voor medische technologie was in 2014 goed voor een omzet van ruim 28 miljard euro. De Nederlandse Topsector Life Sciences & Health (LS&H) zoekt actief de dialoog met Duitsland om intensiever op medische onderwerpen samen te werken.

Bekijk de video van 2016

Vooruitlopend op de beurs zien trendwatchers dat ‘gadgets’ steeds meer terrein winnen in de gezondheidszorg. “Wearables zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden en staan voor de digitale revolutie in de medische wereld”, zegt Christian Stammel, oprichter en ceo van de WT Wearable Technologies Group.

Speciaal voor de geïnteresseerden in wearables is er het Medica Connected Healthcare Forum. Andere belangrijke fora zijn Medica Health IT Forum en de Medica App Competition.

Match2Medica

Voor de 4e keer organiseert ontwikkelingsmaatschappij Oost NL de Match2Medica ondernemersreis samen met diverse partners. De reis heeft als doel om Nederlandse mkb-ondernemers die zich op internationale markten richten of oriënteren te ondersteunen bij het vinden van zakenpartners op de Medica (en Compamed).

De ondernemersreis is toegankelijk voor bedrijven, zorg- en kennisinstellingen en andere stakeholders in de medische technologie uit heel Nederland.

Meer informatie en aanmelden

Lees ook:

MEDICA: In Duitse zorgsector zet ‘Made in Holland’ deuren open

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en de provincies Gelderland en Overijssel wordt gewerkt aan het versterken van de regionale economie. Met het stimuleringsprogramma Go4Export krijgen mkb'ers een extra impuls om te exporteren.

Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.