Nederlandse ondernemers op computerbeurs CeBIT 2017

Nederlandse bedrijven als Triggre uit Amersfoort en Delta Electronics uit Hoofddorp presenteren zich op de Duitse computerbeurs CeBIT van 20 tot en met 24 maart in Hannover.

De CeBIT (Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation) in Hannover geldt nog altijd als één van de grootste en belangrijkste computerbeurzen ter wereld. In de topjaren trok de beurs zo’n 700.000 bezoekers, de laatste jaren ligt dat aantal stabiel op 200.000. Dat komt omdat de beurs naar eigen zeggen zichzelf minder op een breed publiek richt, maar meer op vakbezoekers.

Ben je er bij dit jaar?

Ben je er bij op de CeBIT dit jaar? Deel je verhaal met Duitslandnieuws:

  • redactie[at]duitslandnieuws.nl

Invloed van tech op de samenleving

De beurs ontstond in de jaren ’80 toen de infotech-tak van industriebeurs Hannover Messe uit zijn jasje groeide. Sindsdien wordt de CeBIT een maand eerder gehouden.

Dit jaar is de beurs van 20 tot 24 maart, partnerland is Japan. En als topthema is gekozen voor de term d!conomy, de invloed van nieuwe technologie zoals robots, kunstmatige intelligentie en virtuele realiteit op de samenleving. De beurs trekt 120 sprekers uit het bedrijfsleven en de politiek en is opgedeeld in thema’s als cloud computing, big data, mobility, social media, artificial intelligence en robotics.

Nederlandse deelnemers

Uit Nederland staan 21 bedrijven en 30 producten op de beurs, waaronder Triggre uit Amersfoort, You Mobile uit Nijmegen en Delta Electronics uit Hoofddorp.

Lees eerdere artikelen van Duitslandnieuws over CeBIT

CeBIT 2016: Angela Merkel opent ict-beurs in Hannover

Nu Duitsland de eerste digitale golf heeft gemist, moet het land nu mee in de vaart der volkeren door sneller internet en meer steun voor startups. Bondskanselier Angela Merkel bezocht computerbeurs Cebit in Hannover.

Ict-vakbeurs CeBIT in Hannover begonnen

Onderhuidse chips met wachtwoorden en robots die met je meeleven; de ict-vakbeurs CeBIT in Hannover geeft een kijkje in de technologie van de toekomst.

Computerbeurs CeBIT: ‘Auto mag geen ‘data-octopus’ worden’

Auto’s zijn het nieuwe heikele thema in het privacydebat. Het is zo belangrijk dat Volkswagen-topman Martin Winterkorn de CeBIT in Hannover ermee opende: “De auto mag geen ‘data-octopus’ worden.” Ook volop Nederlandse start-ups tijdens de belangrijkste computerbeurs ter wereld die nog de hele week duurt. Duitslandnieuws stelt ze kort voor.

Vier Nederlandse start-ups finalist bij CODE_n wedstrijd op computerbeurs CeBIT

Vier Nederlandse start-ups zijn doorgedrongen tot de eindronde van de innovatiewedstrijd CODE_n die wordt gehouden tijdens de wereldcomputerbeurs CeBIT in Hannover in maart. Genalice, Science Rockstars, Buzzoek en SynerScope uit Nederland horen bij de 50 finalisten die tijdens de wedstrijd hun oplossing met ‘big data’ tonen.

Deutsche Bahn: Wij hebben de meest succesvolle app van Europa

Deutsche Bahn-topman Rudiger Grube bezoekt ict-beurs Cebit in Hannover en spreekt over digitalisering in de spoorwegen. Volgens hem heeft DB de meest succesvolle app van Europa.

Maria Stratemeier: 4 fouten die Nederlanders vaak maken op een Duitse beurs

Duitsland is het land van de grote beurzen. Het is een mooie plek om zaken te doen. Toch kan je als Nederlander flink de mist in gaan. Maria Stratemeier van Zakelijk Duits bespreekt maandelijks een thema waar Nederlanders en Duitsers elkaar beter kunnen leren begrijpen.

Columns van Roy van Veen:

De nieuwe Maarten Luther is een robot

Duitsland moet de wereld redden en ons een nieuwe Maarten Luther presenteren. Dat was de boodschap van Jeff Jarvis afgelopen week op een groot innovatiecongres in Berlijn.

Kunstmatige intelligentie

De Amerikaanse militaire bazen stoppen 18 miljard dollar in de ontwikkeling van robots die zelfstandig kunnen besluiten de trekker over te halen. De killer-robot komt dichterbij.

Ben je er bij dit jaar?

Ben je er bij op de CeBIT dit jaar? Deel je verhaal met Duitslandnieuws:

  • redactie[at]duitslandnieuws.nl
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.