MEDICA: In Duitse zorgsector zet ‘Made in Holland’ deuren open

De medtechbeurs MEDICA in Düsseldorf zit er op. Nederlandse en Duitse ondernemers delen hun ervaringen en vertellen wat de volgende stappen zijn. "We hebben woensdag al een afspraak."

Duitse en Nederlandse bedrijven pitchten hun innovatie op de medtech-beurs MEDICA in Düsseldorf. Aan Duitslandnieuws vertellen ze wat ze hebben opgestoken en hoe ze verder willen.

‘Made in Holland zet deuren open in Duitsland

Artur Steffen, ceo van MedLango

De MEDICA is ons zeer goed bevallen. We hebben echt veel Nederlandse en Duitse vertegenwoordigers ontmoet. Het mooie is dat we woensdag al een afspraak hebben bij een bedrijf in Arnhem. Ook hebben we veel contacten opgedaan bij Taskforce Healthcare. Ook hebben we de banden aangehaald met de RVO. Het mooie is dat wij als Duitse startup nu vanuit Nederland opereren en dat de RVO ons weer kan helpen om de Duitse markt te bestormen.

In Duitsland komt het goed aan dat we vanuit Berlijn naar Nijmegen zijn verhuisd en meedoen in een incubatorprogramma. Nederland loopt op het gebied van digital health gewoon 3 tot 4 jaar voor op Duitsland. Ik kom net van een afspraak van de universiteitskliniek in Kiel, daar hopen ze echt dat we innovatie meenemen uit Nederland. ‘Made in Holland‘ zet hier echt deuren open.

‘We kregen veel positieve feedback’

Verkoopdirecteur Dennis van Dijk van Nijdra Group

We kwamen naar de MEDICA voor de lancering van onze samenwerking Holländischer LifeScience Verbund (HLSV). We gingen dus vooral voor naamsbekendheid en wilden weten hoe deze samenwerking in de markt valt. Op deze beurs moesten we het niet hebben van toevallige passanten, maar van goede afspraken met deelstaten en bedrijfsclusters. Wat dat betreft is het goed gelukt. We kregen veel positieve feedback en ik heb binnenkort onder meer een afspraak in Hamburg met de directeur van het cluster Life Science Nord.

Van Nederlandse bedrijven kregen we ook veel enthousiaste reacties. Collega’s zien veel in onze aanpak om zo door samenwerking een voet tussen de deur te krijgen bij grotere jongens in Duitsland. We kregen veel verzoeken van ondernemers die willen aanhaken. Het initiatief is nog pril, maar nu al veelbelovend.

‘Je leert veel van reacties uit het publiek’

SpinDiag, ceo Daniël Mark

Hoewel ik slechts een dag op de MEDICA was, heb ik erg veel interessante interessante dingen gezien en potentiële partners leren kennen. Je merkt gewoon dat MEDICA de belangrijkste beurs is in mijn vakgebied. Je ziet veel nieuwe technologieën en iedereen die ertoe doet, is aanwezig. Onze pitch kwam denk ik goed aan. Je leert veel van de reacties uit het publiek. Bovendien is het mooi om al die nieuwe bedrijfjes te zien die hun ideeën presenteren. 

Ik ben op zoek naar toeleveranciers en heb er eentje leren kennen waarmee we serieus in gesprek gaan. Het zou mooi zijn als daar een partnerschap uit ontstaat.

Video

Bekijk de video:

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
MEDICA in Düsseldorf van 14 - 18 november is een van ’s werelds leidende beurzen in de medische sector. Voor de Duitse economie is de gezondheidssector een van de belangrijkste pijlers. Wereldwijd geldt de Duitse gezondheidsmarkt als een van de landen met de sterkste omzet. Alleen al de Duitse markt voor medische technologie was in 2014 goed voor een omzet van ruim 28 miljard euro. De Nederlandse Topsector Life Sciences & Health (LS&H) zoekt actief de dialoog met Duitsland om intensiever op medische onderwerpen samen te werken.

Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.


 
Pop Up WordPress Plugin