Koninklijke familie sluit bezoek Beieren af: ‘Bis bald’ #NLbezoekDU

Willem-Alexander en Máxima werden in Erlangen overspoeld met de nieuwste medische technologieën, kregen bij de lunch gesprekken over de transportsector voorgeschoteld, gingen in Neurenberg verder op juridische voet en sloten af met een bezoek aan het voormalig werk- en woonhuis van de Neurenbergse schilder Albrecht Dürer.


De Bayerische Rundfunk legde alles vast op beeld en plaatste een  foto slideshow van de dag.

Erlangen en Neurenberg

Medische Technologie en e-health– Siemens Healthcare en Medical Valley

Diverse lokale media, bijvoorbeeld het Nürnberger Stadtportal  en de Nürnberger Zeitung, volgden het koningspaar letterlijk op de voet.

Juridische samenwerking

In Neurenberg stond de samenwerking op het gebied van internationaal- en volkenrecht centraal. Het Nederlandse koningspaar bracht een bezoek aan het Justitiepaleis en Saal 600, waar na de Tweede Wereldoorlog de processen van Neurenberg plaatsvonden. Volgens het Beierse boulevardblad ’tz’ schoot de kledingkeuze van Máxima bij dit bezoek in het verkeerde keelgat. De krant kopte: ‘verontwaardiging in Neurenberg over Máxima’s hakenkruismantel’

Behalve een bijdrage van Máxima en Willem-Alexander in het ‘gouden boek van de stad’ werd er ter plekke in hun bijzijn een Duits-Nederlandse samenwerkingsovereenkomst getekend met betrekking tot internationaal recht.

 

Cultuur – Albrecht-Dürer-Haus

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto