Beierse premier: bezoek Nederlands koningspaar een hoogtepunt in mijn ambtstijd

Van oude meesters in een museum naar luxe auto's; het was een afwisselende eerste dag voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Een overzicht van de eerste dag van het werkbezoek van het Nederlands koningspaar aan Beieren.
koningspaar

Met een beetje vertraging arriveerde het koningspaar vanochtend bij het Alte Pinakothek museum in München. Daar heropenden ze de pas gerenoveerde Holländer-Saal, waar een verzameling meesterwerken van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw hangt.

//platform.twitter.com/widgets.js

De koning en koningin waren alleen iets te snel met het verlaten van het museum. Daardoor moesten ze nog een behoorlijke poos wachten voordat hun auto in beweging kwam. Het Duitse tijdschrift Bunte plaatste een video waarin ze Willem-Alexander en Máxima loven om de charmante manier waarop ze de situatie hebben opgelost: veel zwaaien en lief lachen.

Bezoek aan BMW

In hun Audi werden ze vervolgens naar BMW Welt gereden waar ze een seminar bijwoonden met het thema Urban Mobility. Natuurlijk mochten ze ook even ervaren hoe het is om in de nieuwste modellen te zitten. Ze werden daar ontvangen door de Nederlandse design-directeur Adrian van Hooydonk en BMW-topman Harald Krüger.

//platform.twitter.com/widgets.js

 

‘Een hoogtepunt in mijn ambtstijd’

Uiteindelijk namen ze toch weer hun eigen auto richting de residentie van de Staatskanzlei. Ze werden daar ontvangen door de Beierse premier Horst Seehofer (CSU). Hij bestempelde de ontmoeting met Willem-Alexander en Máxima als ‘een hoogtepunt in zijn ambtstijd’. Seehofer had een uitgebreide lunch met het Nederlandse koningspaar. Op het menu stond onder andere het witte goud van Duitsland.

 

Agrifood

Op de Viktualienmarkt spraken de koning en koningin met bedrijven uit de Nederlandse en Beierse agrifood- en tuinbouwsector.  Op deze delicatessenmarkt kregen ze diverse duurzame en innovatieve producten aangeboden.

 

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

 Industrie en veiligheid

Ten slotte werd een bezoek gebracht aan het Deutsches Museum, het museum voor natuur en techniek. Ze waren daar aanwezig bij een forum over het belang van ict-veiligheid voor de industrie. In hun bijzijn werden ook twee Nederlands-Duitse samenwerkingsovereenkomsten getekend.

//platform.twitter.com/widgets.js

Aan het eind van de dag kwamen er dreigende weerberichten naar buiten.

//platform.twitter.com/widgets.js

Gelukkig bood een paraplu voldoende bescherming.

//platform.twitter.com/widgets.js

 

Twitteroverzicht

Het bezoek was een geliefd onderwerp op Twitter.

//

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto