Hoe Teamleader Duitsers willen overtuigen van de veiligheid van hun ‘cloud’

Na het eerste buitenlandse avontuur in Amsterdam, storten de Belgen van Teamleader zich nu op de Duitse markt. In de afgelopen weken werd het kantoor in Berlijn ingericht en legden ze de eerste contacten met potentiële afnemers. De startup bouwt een softwarepakket voor klantrelatiebeheer (CRM), facturatie en projectplanning ineen. De gegevens worden opgeslagen in de cloud. Aan founder Jeroen de Wit de taak om de Duitsers overtuigen dat dit veilig is.

Jeroen de Wit van Teamleader vond het tijd om de stap te naar Duitsland te maken. Na 3 jaar zit de startup in drie landen en hebben ze 1.400 klanten. Het systeem is gericht op het mkb en heeft een smartphone-app.

Overtuigen met een verhaal

Dataopslag in de cloud zou de Duitse mkb’er kunnen afschrikken, Duitse bedrijven zijn over het algemeen niet zo happig op het opslaan van belangrijke bedrijfsgegevens buiten het eigen systeem. Teamleader wil het verhaal spreken om klanten te overtuigen: “We zijn oprecht, transparant en hebben geen geheimen voor onze klanten”, zegt De Wit. “Voor ons is het als een race. We willen graag uitvinden hoe snel we hier in Duitsland kunnen groeien.”

Bekijk het interview met Jeroen de Wit (Engels).

Het bedrijf wordt door de pers uit eigen land ook nauwlettend in de gaten gehouden. Een cameraploeg van het Vlaamse tv-programma Terzake reisde mee naar het kantoor in Berlijn.

naamloos
Jeroen de Wit in The Factory in Berlijn. Foto: Pieter Heijboer
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.