Grafiek: Beieren blijft de bierkoning van Duitsland, al is de overmacht gekrompen

Wie een Duits biertje drinkt heeft veel kans dat het om een fles of glas uit Beieren gaat. Zo'n 46% van alle brouwerijen staat in de Zuid-Duitse deelstaat. Dat mag veel klinken, maar twintig jaar geleden was de hegemonie veel groter. In bijna alle andere deelstaten is het aantal brouwerijen de afgelopen decennia juist toegenomen. Bekijk de cijfers per deelstaat in de grafiek.

Beieren is de bierkoning van Duitsland. In 2013 waren 623 van de in totaal 1.349 Duitse brouwerijen Beiers. Toch heeft de rijkste deelstaat van Duitsland aan invloed moeten inboeten, in 1993 had de Zuid-Duitse deelstaat nog 58,6% in handen. Ongeveer 150 brouwerijen zijn de afgelopen twintig jaar verdwenen.

© FAZ.NET/STATISTA - LIZENZ: CC BY-ND 3.0
© FAZ.NET/STATISTA – LIZENZ: CC BY-ND 3.0

 

Desondanks kunnen andere deelstaten alleen maar dromen van de Beierse voorsprong. Nummer twee Baden-Württemberg heeft ongeveer 13% in handen en de grootste deelstaat van Duitsland Noordrijn-Westfalen tikt zelfs de 10% amper aan.

Bijna overal meer brouwerijen

In bijna alle andere deelstaten openden in de tussentijd meer brouwerijen hun deuren. Alleen in Thüringen wordt ook minder bier gebrouwen.

Grafieken op Duitslandnieuws

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.