Krantenkiosk: Jobwunder in gevaar door lonen, banken sluiten filialen en Microsoft koopt 6Wunderkinder

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Hogere lonen kunnen het Duitse Jobwunder in gevaar brengen, banken gaan filialen sluiten in Duitsland en Microsoft koopt het Berlijnse 6Wunderkinder. En lees het nieuwste Tech & Innovatienieuws uit Duitsland.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Nieuws van de dag

Brengen stijgende lonen Duits Jobwunder in gevaar?

De Duitse werkloosheid is lager dan ooit en de lonen stijgen ook nog. Werkgevers waarschuwen dat dit banen kan kosten en willen de lonen meer koppelen aan bedrijfssucces (Die Welt).

Duitse banken gaan snijden in aantal filialen

Duitse banken kunnen er maar moeilijk aan wennen dat klanten online willen bankieren. Nu de rente ook nog eens historisch laag is moppert de Duitse bankensector hardop dat ze hierdoor wel eens extra filialen zouden moeten gaan sluiten (Handelsblatt).

Microsoft koopt 6Wunderkinder

We meldden de geruchten vorige week al, nu is het officieel: Microsoft koopt 6Wunderkinder, de Berlijnse startup achter todolijstjesapp Wunderlist. De deal zou voor een bedrag tussen de 100 en 200 miljoen dollar zijn gesloten (WSJ).

Tech & innovatie op dinsdag

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.