Krantenkiosk: Fusiegolf farmaceutische industrie, goed jaar elektrosector en Davos mannenzaak

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De farmaceutische industrie hield zich vorig jaar nog in, maar in 2015 staat er een overnamegolf voor de deur, er worden weer meer elektrische apparaten verkocht en tijdens het economieformum in het Zwiterse Davos wordt over vrouwen gepraat. Vooral door mannen.

Farmaceutische industrie

Farmaceutische industrie staat voor fusiegolf

De farmaceutische industrie staat voor een golf van fusies en overnames. Grote concerns hielden zich vorig jaar nog in, maar dit jaar gaan bedrijven als Bayer op de overnametoer.

Elektrosector

Weer schwung bij elektrische apparaten

De Duitse elektrobranche verkocht na een dip van twee jaar in 2014 weer meer producten zoals wasmachines. Volgens de brancheorganisatie blijft het dit jaar goed gaan.

Davos

Economisch forum Davos blijft mannenzaak

Het beroemde wereldeconomieforum in het Zwitserse Davos begint vandaag. Op de agenda staat onder meer de vraag of vrouwen wel de topposities bereiken. Een blik op de overmacht aan mannen op het forum zelf zegt voldoende.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.