Krantenkiosk: chemie groeit weer, oud asfalt wordt gerecycled en patiënt ThyssenKrupp geeft levensteken

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Duitse chemiebranche toont dit jaar groeiende omzetten, vooral dankzij de binnenlandse vraag, een Duits bedrijf ziet kans om versleten asfalt te recyclen en patiënt ThyssenKrupp toont weer een teken van leven.

Chemie

Duitse chemiebranche op stoom

Dat is lang niet meer gebeurd: de Duitse chemiebranche is niet alleen meer afhankelijk van nieuwe afzetmarkten. Ook vanuit de binnenlandse markt komt de wind nu in de rug. Sinds dit jaar groeiden de binnenlandse omzet zelfs sterker dan de wereldwijde handel.

Hergebruik asfalt

Duits bedrijf wil asfalt recyclen

Meer dan de helft van het asfalt in Duitsland is bouwafval. De firma Strabag heeft een manier bedacht om het asfalt van versleten wegen bijna helemaal opnieuw te hergebruiken.

ThyssenKrupp

Patiënt ThyssenKrupp geeft teken van leven

ThyssenKrupp zorgt voor het eerst in jaren weer voor positieve krantenkoppen. Niet alleen de cijfers zijn goed, ook de zorgenkinderen laten verbetering zien. Maar voor veel medewerkers is er geen goed nieuws.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.