Krantenkiosk: Berlijn wil de hoogte in, RWE zoekt verdienmodel en regionale vliegvelden in zwaar weer

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: In Berlijn wordt het bouwen van wolkenkrabbers interessant, RWE zoekt naar andere manieren om geld te verdienen en regionale vliegvelden in Duitsland hebben het moeilijk. Zo is Lübeck woensdag failliet gegaan.

Berlijn

Wolkenkrabbers lucratief voor Berlijn

Behalve de Fernsehturm heeft Berlijn nauwelijks hoge gebouwen. Daar moet de komende jaren verandering in komen. De vastgoedmarkt groeit snel en maakt wolkenkrabbers in de Duitse hoofdstad ineens lucratief.

RWE

RWE zoekt andere manieren om geld te verdienen

De tijden dat het geld binnen stroomde bij RWE zijn voorbij. Daarom kijkt het bedrijf naar manieren om het oude verdienmodel aan te vullen met andere takken. Het concern denkt na over coöperaties binnen de elektrotechniek, ook buiten Europa.

Vliegvelden

Regionale vliegvelden in Duitsland in zwaar weer

Steeds meer regionale vliegvelden in Duitsland verkeren in financiële problemen. Nu gaat ook vliegveld Lübeck kopje onder. De interim-bestuurder moest ineens het faillissement aanvragen omdat investeerder Mohamad Rady Amar is weggelopen, ook de voormalige manager is onvindbaar. Veel vliegvelden zijn in zwaar weer gekomen nadat ze het met minder overheidsgeld moesten doen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.