Krantenkiosk: Slimme Duitse snufjes, begroting van Schäuble is asociaal en waar werknemers te vinden zijn

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Nieuwe Duitse snufjes: machines die zelf de hulp van een techneut of robot inroepen, de begroting van Schäuble komt uit op nul en dat is asociaal vinden kritische experts en de vier fronten waarop Duitsland vakmensen zoekt.

Industrie 4.0

Industrie 4.0: geef je machine een commando

Machines die hun eigen kapotte onderdelen zelf kunnen bestellen, of een techneut er bij roepen. Of machines die robots in andere fabrieken om hulp vragen wanneer ze de drukte even niet aan kunnen. Andere revoluties zijn te vinden binnen de 3D-printers, Binnenkort printen ze een pizza of een wortel, maar wie wil nu eten wat gemaakt is van poeder? Een overzicht van Duitse apparaten die nu al iets van ‘Industrie 4.0’ hebben.

Begroting

Experts vinden nul-begroting Schäuble asociaal

Voor het eerst sinds 1969 worden bij de nieuwe begroting van de Duitse regering geen nieuwe schulden gemaakt. Daarmee wil minister van Financiën Wolfgang Schäuble af van schulden maken. Maar experts vinden de zwarte cijfers een resultaat van een vies spel. Ze stellen dat de minister het resultaat niet te danken heeft aan eigen zuinigheid, maar vooral door een greep uit de sociale fondsen.

Vakmensen

Duitsland zoekt op vier fronten werknemers

In de strijd tegen het tekort aan goed geschoolde werknemers, vist minister Nahles van Werkgelegenheid in vier vijvers. Ze wil het miljoen niet ingevulde banen bemannen door te werven onder vrouwen, ouderen, migranten en lageropgeleiden. Ze wil vrouwen vaker fulltime aan het werk zien.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.