Krantenkiosk: Rechtszaak tegen Beierse bankiers, Schäuble wil meer immigranten en Lidl de grootste

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Het 'mammoetproces' tegen zeven Beierse bankiers begint vandaag, ze worden verdacht van corruptie. Minister van Financiën Schäuble pleit voor meer immigranten en Lidl stoot Metro van de troon als grootste van Duitsland.

Rechtszaak

Zware beschuldigingen tegen Beierse bankiers

Het is één van de zwaarste processen in Duitsland van de afgelopen jaren. Vandaag staan 7 voormalige topmensen van de bank Bayern LB terecht. De aanklacht is 474 pagina’s dik, in Duitsland een ‘mammoetproces’ genoemd. Er staan zware beschuldigingen in. De topmannen zouden corrupt zijn geweest en contractbreuk hebben gepleegd bij het kopen van de Oostenrijkse bank Hypo Group Alpe Aldria (HGAA) in 2007.

Immigratie

Schäuble: er voor zorgen dat er meer immigranten komen

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) waarschuwt tegen onbewuste vooroordelen tegen immigranten. “Duitsland profiteert bijna meer van de Europese integratie dan welk land dan ook. We zijn er op aangewezen dat meer arbeidskrachten naar ons toe komen.” In het interview spreekt de minister zich ook uit voor het bijtreden van Servië bij de EU.

Discounter

Lidl grootste van Duitsland

De Lidl-groep heeft afgelopen jaar Metro Group van de troon gestoten als grootste Duitse detailhandelaar. De discounter haalde een grotere omzet. Intussen is de supermarkt weer in gesprek met Coca Cola.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.