Duitse Ziggo-baas René Obermann moet na een paar weken alweer vertrekken

De Nederlandse kabelaar Ziggo haalde hun nieuwe ceo René Obermann als een ster binnen. Maar de voormalige baas van Deutsche Telekom kan na een paar weken alweer vertrekken nu zijn bedrijf wordt gekocht door Liberty Global, de Amerikaanse moeder van UPC. Bij zijn aanstelling had Obermann wel een startbonus gekregen van 2,5 miljoen euro. Volgens kenners hing de overname al een tijd in de lucht.

De Nederlandse kabelexploitant Ziggo wist begin dit jaar met René Obermann een ster binnen te halen. Hij kwam immers over als topman van Deutsche Telekom, één van de grootste telecommunicatiebedrijven van Europa. Hij kreeg een aanstellingsbonus van 2,5  miljoen euro bij de grootste aanbieder van kabeltelevisie in Nederland. Slechts een paar weken zat hij aan het roer, totdat Liberty Global – moederbedrijf van concurrent UPC – maandag samen met Ziggo meedeelde dat het een bod heeft gedaan.

10 miljard

Als de overname lukt, kan Obermann meteen zijn koffers weer pakken. Maandagochtend maakte de Amerikaanse kabelexploitant bekend Ziggo over te nemen voor 34,53 euro per aandeel. Dat waardeert heel Ziggo op ongeveer 10 miljard euro. In oktober had Ziggo nog een lager bod van Liberty Global afgewezen. De deal moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit, Liberty Global zou hiermee 90% van de Nederlandse markt in handen krijgen.

Hing in de lucht

De overname hing al een tijdje in de lucht, zegt verslaggever Merijn Doggen van RTL Nieuws. “Iedereen wachtte hier eigenlijk al jaren op.” Obermann geeft aan om twee redenen zo vroeg zijn biezen te pakken.

 

De voormalige topman van Deutsche Telekom blijft nog wel op zijn plek totdat de fusie voltooid is. Liberty Global wil met de overname de eigen positie in Europa versterken.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.